Strona 49 z 110 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    Ale nie nazywaj ich ekologami, dobra?
    Tu akurat Cię popieram w pełnej rozciągłości. Jako przyrodnik realizujący prace badawcze z zakresu ekologii nie raz musiałem tłumaczyć niezorientowanym (a ściślej zdezorientowanym nadużywaniem terminu „ekologia”), że z „zielonymi” w nieuzasadniony sposób nazywającymi siebie „ekologami” (i nazywanymi tak też przez media!) nie mam nic wspólnego.
    Z przykrością stwierdziłem, że próba wyprostowania tego stereotypu myślenia jest z góry skazaną na porażkę walką z wiatrakami , dlatego w tym temacie już sobie odpuściłem.

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Nasir:
    Ad.1. Nie wiem o co chodzi.
    Ad.2. Chodziło mi o to, że ciągle pisz: komisarz nałoży kary, złamali prawo, stwierdzł, że budowa obwodnicy łamie prawo, to są kompetencje sądów, a one się jeszcze nie wypowiedziały - na to z uporem maniaka zwraca ci uwagę Pogonus. Podobna jest też różnica między propozycją, a projektem.
    Ad.3. Rzecznik może stwierdzić, że według niego złamano prawo. Dalej czytaj Ad.2.
    Ad.4. Nie rozumiem zarzutu.
    Ad.5. Podaj jeden cytat z mego postu gdzie pisałem o nich źle. Było wręcz odwrotnie. Oczywiście poza tym ostatnim.
    Ad.6. W wiadomościach lokalnych pokazywano jednego z ekologów z obozowiska (widziałem też podobną wypowiedź pana Wajraka), który twierdził, że jest (bądź organizacja, którą reprezentuje) jednym z właścicieli działki i inwestor nie uzgadniał z nimi przeznaczenia tych gruntów, działka nie jest wywłaszczona, w związku z tym budowa nie może być prowadzona. Jest to ewidentne mijanie się z prawdą. Są potwierdzone informacje, że w chwili wykupu przez organizacje ekologiczne w księdze wieczystej tej działki była już adnotacja o rozpoczęciu procedury wywłaszczeniowej pod budowę drogi. Ludzie, którzy znają się na tych sprawach nieco lepiej niż ja twierdzą, że taka działka nie powinna być już przedmiotem transakcji, ale to znowu sprawa dla ekspertów-prawników i ewentualny problem notariusza, który sprządził akt notarialny.
    Nie dorabiaj mi proszę rogów, kopyt i diabelskiego ogona Ćiągle wkładasz mi w "usta" słowa, których nie wypowiedziałem i przypisujesz intencje, o które bym siebie nawet nie podejrzewał.
    Ostatnio edytowane przez Biperek ; 23-02-2007 o 21:29
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pogonus Zobacz posta
    nie raz musiałem tłumaczyć niezorientowanym (a ściślej zdezorientowanym nadużywaniem terminu „ekologia”)
    podobnie jak z "inteligentnymi" mikrofalówkami czy "multimedialną" lodówką.
    Oczywiście zgoda. Tylko czy to jest aż taki ważny punkt w całej dyskusji, aby go tak długo wałkować? Jakie to ma znaczenie dla sprawy?
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Nasir:
    Ad.1. Nie wiem o co chodzi.
    Ad.2. Chodziło mi o to, że ciągle pisz: komisarz nałoży kary, złamali prawo, stwierdzł, że budowa obwodnicy łamie prawo, to są kompetencje sądów, a one się jeszcze nie wypowiedziały - na to z uporem maniaka zwraca ci uwagę Pogonus. Podobna jest też różnica między propozycją, a projektem.
    Ad.3. Rzecznik może stwierdzić, że według niego złamano prawo. Dalej czytaj Ad.2.
    Ad.4. Nie rozumiem zarzutu.
    Ad.5. Podaj jeden cytat z mego postu gdzie pisałem o nich źle. Było wręcz odwrotnie. Oczywiście poza tym ostatnim.
    Ad.6. W wiadomościach lokalnych pokazywano jednego z ekologów z obozowiska (widziałem też podobną wypowiedź pana Wajraka), który twierdził, że jest (bądź organizacja, którą reprezentuje) jednym z właścicieli działki i inwestor nie uzgadniał z nimi przeznaczenia tych gruntów, działka nie jest wywłaszczona, w związku z tym budowa nie może być prowadzona. Jest to ewidentne mijanie się z prawdą. Są potwierdzone informacje, że w chwili wykupu przez organizacje ekologiczne w księdze wieczystej tej działki była już adnotacja o rozpoczęciu procedury wywłaszczeniowej pod budowę drogi. Ludzie, którzy znają się na tych sprawach nieco lepiej niż ja twierdzą, że taka działka nie powinna być już przedmiotem transakcji, ale to znowu sprawa dla ekspertów-prawników i ewentualny problem notariusza, który sprządził akt notarialny.
    Nie dorabiaj mi proszę rogów, kopyt i diabelskiego ogona Ćiągle wkładasz mi w "usta" słowa, których nie wypowiedziałem i przypisujesz intencje, o które bym siebie nawet nie podejrzewał.
    A ja zapodałem tylko linka a ty się mnie czepiasz , potem nie rozumiesz.
    Może dajmy sobie spokój z tym biciem piany.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tu akurat Cię popieram w pełnej rozciągłości. Jako przyrodnik realizujący prace badawcze z zakresu ekologii nie raz musiałem tłumaczyć niezorientowanym (a ściślej zdezorientowanym nadużywaniem terminu „ekologia”), że z „zielonymi” w nieuzasadniony sposób nazywającymi siebie „ekologami” (i nazywanymi tak też przez media!) nie mam nic wspólnego.
    Z przykrością stwierdziłem, że próba wyprostowania tego stereotypu myślenia jest z góry skazaną na porażkę walką z wiatrakami , dlatego w tym temacie już sobie odpuściłem.
    Podobnie jest z cracker i hacker - wielu ludzi to utożsamia, ba nawet nie słyszało o crackerach. Porażka.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    podobnie jak z "inteligentnymi" mikrofalówkami czy "multimedialną" lodówką.
    Oczywiście zgoda. Tylko czy to jest aż taki ważny punkt w całej dyskusji, aby go tak długo wałkować? Jakie to ma znaczenie dla sprawy?
    To tylko przerywnik w przynudnawej już dyskusji ! Zresztą napisałem, że już sobie odpuściłem.
    Pozdrawiam serdecznie
    Ostatnio edytowane przez Pogonus ; 23-02-2007 o 22:45

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Mamy juz odpowiedz ekologow na pomysl premiera
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos....html?skad=rss
    Jeśli już ma to być w formie referendum i do tego przeprowadzonym tylko na Podlasiu / a nie w całej Polsce /, to kompletnie mija się to z celem, to tak jakby przeprowadzić referendum na Śląsku :
    Czy jesteś za odłączeniem Śląska od Polski ?
    Zgadnijcie jakie będą wyniki, bo ja wynik znam. Przewidywalność takich idiotycznych referendum jest bliska 100%.

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

(...) że z „zielonymi” w nieuzasadniony sposób nazywającymi siebie „ekologami” (i nazywanymi tak też przez media!) nie mam nic wspólnego.
    No właśnie niedawno zajrzałem do mediów widocznych (telewizja) i czytelnych (gazety) i spostrzegłem że powstały jakieś obozy ekologów mieszkających na drzewach itp. Stąd może moja reakcja.

A co do papieru - to sami zobaczcie - przejdę raz dziennie piotrkowską i nie wezmę 10 zaproponowanych mi ulotek - oszczędzam 3 kartki A4.
    A jak tak dziennie przejdzie i nie weźmie 300 osób, to już jest ryza papieru.
    A tam chodzi więcej ludzi i nie tylko raz dziennie.
    Ot, po prostu nie biorę ulotek i to między innymi mój wkład w ochronę środowiska. Wolę to niż przyczepianie się do drzew.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

tyle tylko minek, że w ten sposób uratujesz lub pewniej i nie drzewa posadzone w równych rzędach na zaoranej porębie, przeznaczone do wycinki niezależnie od tego ile ulotek będzie potrzebne. Jak nie ulotki to pójdą na parkiety, a jak nie na parkiety to na brykiety do grilla. Tego typu przemysłowe uprawy są oczywiście lepsze niż nic, ale można je z łatwością odbudować. Naturalnych, niezmienionych obszarów z ich różnorodnością się nie odbuduje sadząc "choinki" co 1,5 metra na zaoranym poletku***.

A premier dał popis obłudy. Chce referendum w sprawie w której chodzi o złamanie prawa. Kurczę, no może zagłosujemy czy wypuszczać bandytów z paki A najważniejsze w sprawie usłyszałem dziś rano. referendum ma być połączone z lokalnymi wyborami samorządowymi. Czyli jeśli drogi mieszkańcu Augustowa chcesz obwodnicy, to głosuj przy okazji na PIS, bo ci idzie na rękę, a nie głosuj na PO bo oni wam tego nie załatwili. Rzygać mi się chce.

*** a tak sobie teraz pomyślałem, że warto by przy okazji sprawdzić, do kogo należą i jak mają być realizowane te niby kompensacyjne zalesienia wymagane przez ministra. Wiadomo wszak, że zalesienia to w Polsce intratny interes odkąd Unia za to płaci.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

za interia.pl: "Jarosław Kaczyński mówi, że szanuje ekologów. - Ale musimy znaleźć pewną miarę. Jak jej nie znajdziemy, to wybijmy sobie z głowy, że wybudujemy jakieś autostrady. Samo wytyczanie trasy będzie trwało 15 lat. I stracimy pieniądze z UE - mówi."

czy ten idiota nie potrafi zrozumiec, ze jesli inwestycja okaze sie niezgodna z prawem unijnym to nie dostaniemmy zadnych nowych dotacji z UE, a stare moga zostac wstrzymane :-x za poza tym UE nie doklada nam sie przeciez do obwodnicy.

Strona 49 z 110 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów