Pokaż wyniki od 351 do 360 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nasir Zobacz posta
    Jaki postęp ? To nierealne czego oni żądają i każdy o tym wie.
    Termin wygaśnięcia decyzji wojewody na budowę obecnego odcinka obwodnicy mija w lipcu.
    Więc do lipca będą się wozić z KE i przeciągać sprawę , tak aby nikt im nie zarzucił błędu. A w lipcu jest szansa że po cichu zgodzą się na inny wariant. Jeśli teraz się wycofają to bekną za złą decyzję. Wielu wtedy straci pracę. Oni nie pozwolą sobie na to.
    I tu się z Tobą zgodzę! :sad:

Cytat Zamieszczone przez Nasir Zobacz posta
    Tak zgadza się pół kilometra estakady nad rozlewiskiem i ponad 17 drogi. Moja pomyłka. Przepraszam. Co i tak nie zmienia sensu moich argumentów

A co do reszty to wykaż mi te półprawdy lub nieprawdy.
    Tylko bez optymizmów, sądzę że i tym pdoobnych...

A co do założenia w twoim wątku to taki kompromis jest nie do przyjęcia w świetle tego o czym Ci napisałem. Kompromisem jest trasa alternatywna ale nie będę drugi raz pisał tego samego bo ile można...
    Odpowiadam:
    — trasa przez Raczki wcale nie byłaby tańsza od obecnego rozwiązania (dłuższa, a co za tym idzie bardziej rozbudowana infrastruktura oboczna; konieczność wykupu i komasacji gruntów)
    — również alternatywna trasa koło Raczek musi przeciąć Rospudę,
    — okolice Raczek pod względem przyrodniczym są nie mniej wartościowe niż obecne miejsce usytuowania inwestycji; planuje się je włączyć do obszaru Natura 2000 z mocy dyrektywy siedliskowej!
    — zapytaj mieszkańców Raczek i miejscowości przy trasie alternatywnej co sądzą na temat budowy obwodnicy tą właśnie trasą .
    Na razie tyle .
    Ostatnio edytowane przez Pogonus ; 21-02-2007 o 16:04 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów