Strona 30 z 110 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kuba60 Zobacz posta
    Ale czy forumowy moderator TG może w taki sposób manifestować swoje faszystowskie poglądy? Tego nie wiem!
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Faszyzm

Widzę stare stalinowskie hasło, że kto nie jest z nami, jest faszystą. Jak czegoś jeszcze nie wiesz, to przeczytaj regulamin i pisz do admina.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Kuba60
    Guest

Domyślnie

Zgadzam się z tym, że sforujesz mnie jak niesfornego chłopca. Ale... jak pisaliśmy o podstawach prawnych i poczynaniach twórców tego prawa (Stokłosa) to napisałeś, że to całkiem inna sprawa. Teraz nakłaniasz do zapomnienia o dolinie Rospudy i zajęcia się innymi miejscami. To Pogonus jest inna sprawa. Przyjdzie czas to zajmniemy się. Ja na razie czekam na odzew w sprawie budowy tarczy antysowieckiej (antyrakietowej). Też inna sprawa, jak mieszać to na całego. Czekam na kolejnych, wykształconych za pieniądze podatnika ludzi, którzy w sposób merytoryczny i kulturalny przekonają nas o słuszności inwestycji. I Rospuda i tarcza anty... to ten sam problem. Arogancja władzy i jej przy****sów. To znaczy ludzi, którzy za marne pieniądze uzasadnią wszystko. Sorki, ale zaliczam Cię do tej kategorii.
    Już mam tego tematu serdecznie powyżej uszu. Widzę, że masz poparcie moderatora, a tym samym (pośrednio) właściciela forum. Więc to nie miejsce dla moich podlądów. Bawcie się wesoło! Pozdrawiam i do spotkania w plenerze.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Faszyzm

Widzę stare stalinowskie hasło, że kto nie jest z nami, jest faszystą. Jak czegoś jeszcze nie wiesz, to przeczytaj regulamin i pisz do admina.
    Napisałem!
    Ostatnio edytowane przez Kuba60 ; 17-02-2007 o 15:41 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

@ Kuba

Dobry post, pozdrowienia dla wszystkich

Początki nałogu

Domyślnie

Zgadzam się z tym, że sforujesz mnie jak niesfornego chłopca. Ale... jak pisaliśmy o podstawach prawnych i poczynaniach twórców tego prawa (Stokłosa) to napisałeś, że to całkiem inna sprawa. Teraz nakłaniasz do zapomnienia o dolinie Rospudy i zajęcia się innymi miejscami. To Pogonus jest inna sprawa. Przyjdzie czas to zajmniemy się. Ja na razie czekam na odzew w sprawie budowy tarczy antysowieckiej (antyrakietowej). Też inna sprawa, jak mieszać to na całego. Czekam na kolejnych, wykształconych za pieniądze podatnika ludzi, którzy w sposób merytoryczny i kulturalny przekonają nas o słuszności inwestycji. I Rospuda i tarcza anty... to ten sam problem. Arogancja władzy i jej przy****sów. To znaczy ludzi, którzy za marne pieniądze uzasadnią wszystko. Sorki, ale zaliczam Cię do tej kategorii.
    Już mam tego tematu serdecznie powyżej uszu. Widzę, że masz poparcie moderatora, a tym samym (pośrednio) właściciela forum. Więc to nie miejsce dla moich podlądów. Bawcie się wesoło! Pozdrawiam i do spotkania w plenerze.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Napisałem!
    Bardzo mi przykro, ale jak widzę niewiele zrozumiałeś i wyniosłeś z toczącej się tu dyskusji. Ponadto unosisz się gniewem i co gorsza, gniew ten kierujesz przeciwko swoim adwersarzom! Spróbuj obronić swoje poglądy i zajmowane stanowisko rzeczowymi argumentami (ale nie np. kijem baseballowym! ;-)), a nie będziesz musiał odwoływać się do niegrzecznych inwektyw i pomówień. Również Twoi adwersarze spojrzą na Ciebie życzliwie (może ich przekonasz?...) :-D .

Cytat Zamieszczone przez slawi_3000 Zobacz posta
    @ Kuba

Dobry post, pozdrowienia dla wszystkich
    Bez komentarza...
    Ostatnio edytowane przez Pogonus ; 17-02-2007 o 16:32 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jako forumowy mądrala winnyś posłuszeństwo inkwizytorowi. To rozumiem. I baw się.
    Pudło - ja po prostu tak uważam.
    Po prostu w tej materii widziałem i słyszałem oraz wiem "nieco" więcej niż niektórzy dyskutanci...
    Widziałem przykładowo wysypywanie trocin przez tzw. ekologów na pewnych schodach, pewnej instytucji jako manifestację chwilowych emocji dotyczących jakiegoś problemu ekologicznego, o którym dzisiaj - po latach - nikt nie pamięta, widziałem manifestacje, których cele dzisiaj są bez znaczenia, itd., itp...
    A o Greenpeace naprawdę wszystko wiadomo. Wierz mi - są ludzie, których praca polega na współpracy z NGO-sami...
    PS. Zapoznaj się proszę ze znaczeniem słowa "faszyzm" - najwyraźniej go nie rozumiesz a używasz.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 17-02-2007 o 16:21

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pogonus Zobacz posta
    Monisiek! Wysłałem do Ciebie dwa maile. Dotarły?
    dotarly dziekuje teraz tylko musze znalezc chwilke czasu, zeby sie z tym wszystkim zapoznac i zrozumiec (laik).

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

zaglądając do tego wątku, w którym zresztą uczestniczyłem bardzo aktywnie, ma uczucie, że to zmierza donikąd.

Faszyści, komuniści, czerwoni niedojrzali, Car, oszołomy, zieloni terroryści, decyzja następstwem działań prawnych, najtańszy wariant, brak alternatywy, ginący setkami ludzie, obóz namiotowy kilkunastu zapaleńców, który zniszczy dolinę bardziej niż buldożery, "specjalne" pale mostowe nienaruszające gruntu, mała wartość przyrodnicza, sadzenie choinek w zamian za wycięty las........

Kurcze, panowie i panie - mamy prosty temat: czy zniszczyć tę dolinę, to miejsce, ten krajobraz i przyrodę czy też nie.

Dlaczego w naszym kraju podchodzi się do spraw jak za najlepszej komuny - ktoś coś wydumał, i już tak musi być. "A jezioro będzie tutaj.." cytując dialog z "Misia".
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Kurcze, panowie i panie - mamy prosty temat: czy zniszczyć tę dolinę, to miejsce, ten krajobraz i przyrodę czy też nie.
    Przecież nie sposób wybudowac drogę, żeby czegośtam nie przeciąc. Akurat Greenpeace i Wajrak są dużo mniej wiarygodni niż źródła, które podaje Pogonus

"A jezioro będzie tutaj.." cytując dialog z "Misia".
    Z "Poszukiwany, poszukiwana"

Szczerze mówiąc, to Twój post wpisuje się w ten ton emocjonalnych zagrywek...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

ja tam siedze cicho juz i czekam na jakis ruch KE, mam nadzieje tylko, ze w tym czasie nie wjada buldozery...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

jeśli się wpisuje, to wbrew mojej woli. Pytanie nie brzmi - czy wybrać mniejsze zło, itd, itp. Pytanie brzmi - czy chcemy zniszczyć ten teren. I jeśli sobie odpowiemy tak, to sprawa jasna - szkoda tylko, że wśród fotografów takie opinie się zdarzają. Jeśli odpowiemy nie, to najpierw pomyślimy, a następnie będziemy działać.

Nawet - nawet gdyby się okazało, że cała ta inwestycja jest legalna, i inne pierdoły - na co nie ma za dużych szans, to pytanie pozostanie aktualne. Czy ludzki rozum znajdzie miejsce w takich decyzjach i dyskusjach. Czy "przyjdzie walec i wyrówna". Ruscy zawracali rzeki, i można by się spytać, czy to niszczyło naturę. Można również się zapytać na pierwszym miejscu - czy to ma sens.

Dlaczego zainteresowani tak prędziutko chcą wjechać tam koparkami, a nie chcę poczekać na wyjaśnienie sporu z EU, RPO, czy wynikami analiz przeprowadzanych dla Via Baltica?
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 30 z 110 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów