Przepraszam, że dotąd nie odpisałem na ostatnie posty (nazbierało się tego trochę!), ale tak się złożyło, że chwilowo nie miałem na to czasu i nadal go nie mam. Proszę zatem o trochę wyrozumiałości i cierpliwości, przynajmniej do dzisiejszego wieczoru (być może w tym czasie jeszcze ktoś będzie miał ochotę wypowiedzieć się w sprawie).
Kuba60! Wybacz, że znowu przyszło mi Cię strofować jak niesfornego chłopca ;-), ale nie odmawiaj innym prawa do posiadania i wyrażania swojego zdania. Poza tym poglądy TG nie mają nic wspólnego z faszyzmem.
Zupełnie na marginesie: czy w kontekście protestu w sprawie budowy estakady przez Dolinę Rospudy nie zastanowił Was fakt całkowitego braku odzewu i reakcji na zgłoszony przeze mnie i już kilkukrotnie przypominany bardzo pilny do załatwienia problem objęcia czynną ochroną solnisk kołobrzeskich? Dla dodania pikanterii wymiarowi problemu nadmienię, że solniska kołobrzeskie zlokalizowane są w obrębie „Dorzecza Parsęty” — obszaru Natura 2000 utworzonego na podstawie dyrektywy siedliskowej!
Powyższe potwierdza mnie tylko w przekonaniu, że w przypadku „protestu o Rospudę" względy związane stricte z ochroną przyrody wcale nie są pierwszoplanowe!
Monisiek! Wysłałem do Ciebie dwa maile. Dotarły?