Strona 6 z 110 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Oto oficjalna informacja ministerstwa środowiska[/URL].[/U] Czy wśród sześciu wymienionych obszarów woj. śląskiego znajduje się wymieniony przesz ciebie kawałek Szyndzielni (nota bene objętej polskim prawem o parkach krajobrazowych, które powinno ją chronić przed takim zagospodarowaniem). .
    Nie nie znajduje się

Kubaman, ten kawałek szyndzielni został zgłoszony do tego programu w tym roku. W lokalnych mediach aż grzmiało, prezydent miasta się wypowiadał, urzędnicy, Gaja i mieszkańcy.

sprawdzaj lepiej
    A jednak dołączają

http://www.e-beskidy.com/modules.php...97ce2076eb1cf5

http://www.kronika.beskidzka.pl/inde...=art_g&id=4298

http://natura2000.mos.gov.pl/natura2000/pl/?s=48. Zakładka regiony zgłoszone do programu

i na koniec mapka obszarów w Beskidzie śląskim zgłoszonych do programu natura ( ze strony ministerstwa wcześniej podlinkowanej przez Ciebie)
    http://natura2000.mos.gov.pl/natura2...000/mapy/1.jpg

Tak więc sam sprawdzaj lepiej.

Moim zdaniem czasami trzeba poświęcić przyrodę dla człowieka. Przykładem może być zapora w Czorsztynie. Pomiętam te protesty przeciwko niej. Ba, sam zawzięcie protestowałem . Przeszło mi jak uratowała spore obszary kraju przed powodzią w 97 ( budowe skończyli jchyba na niecały miesiąc przed nią). Od tego czasu jestem dużo ostrożniejszy i staram się wyrobić własne zdanie na podstawie argumentów wszystkich stron, więc wybacz ale się nie przyłącze do protestu - za mało wiem

Cholewa żal mi ludzi, którzy czekają na obwodnicę i żal mi doliny.

P.S Chyba możesz też przygotowywać się do drugiego protestu - w trójce mówili , że najprawdopodonie baza amerykańskich antyrakiet ma powstać w Augustowie ( o ile oczywoście powstanie). Ciekawe ,może ta nowa droga przechodziłaby za blisko miejsca w którym planowana jest ta baza? ( to już są bardzo luźne dywagacje oczywiście)

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fan nr 1
    Tak więc sam sprawdzaj lepiej.
    Pudło. Mówimy o obszarze chronionym w ramach sieci, a nie projekcie na przyszłość. Tak nota bene to napisałeś o włączeniu na łapu capu części miasta do projektu. A stoki Szyndzielni pod planowany wyciąg narciarski to nie "okolice Szyndzielni" i nie są to tereny miejskie, choć być może należą do miasta. Do tego jak pisałem już są objęte ochroną prawną.
    Moim zdaniem czasami trzeba poświęcić przyrodę dla człowieka. Przykładem może być zapora w Czorsztynie.
    Zapora w Czorsztynie była innym problemem. Tam nie było wyjścia, innego rozwiązania. Tu jest, i cały czas powtarzam, że to jest cholerna propadganda, kiedy słyszę ministra czy władze Augustowa twierdzące, że protest jest przeciwko budowie obwodnicy. Protest dotyczy niszczenia Rospudy, a jedno drugiemu nie zawadza, jak już pisałem milion razy wcześniej i nawet mapkę dałem.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Znów dramatyczny dzień na "ósemce". Wczoraj doszło tam do dwóch bardzo groźnych wypadków i jednej kolizji - z udziałem aż jedenastu samochodów. Dziewięć osób zostało rannych.

Policjanci: - Na "ósemce" nie dzieje się nic niezwykłego. Ta droga po prostu nie jest przygotowana do tak wielkiego ruchu aut. Dlatego nie można się dziwić, że dochodzi tam do tak dużej liczby wypadków.
    [...]
    itp. itd. etc.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

W niedziele od ca. 15 cały Augustów i połowa drogi na Białystok była zablokowana. Po prostu korek. Ledwo udało się wyjechać.

Tylko, że jest to argument, że trzeba coś wybudować. Nic nie mówi, którędy
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    itp. itd. etc.
    a w którym konkretnie miejscu na "ósemce" był ten wypadek :rolleyes:
    Tak jak napisał Tomek, to w żaden sposób nie jest agrument dla lokalizacji obwodnicy.

A gdyby się to nawet w centrum Augustowa stało to taka argumentacja jest obłudna - jak pisałem - przez 15 lat tamtejsze władze nawet nie zainstalowały świateł w mieście. A teraz płaczą jak jest niebezpiecznie.

Tomek, takich korków będzie więcej, bo samorządowcy organizują blokady tej drogi chcąc wymusić budowę obwodnicy przez rzekę.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

No i wyglada na to ze caly ten protest nic nie dal.
    Dzisiaj w radiu slyszalem ze wojewoda podlaski wydal zgode na budowe obwodicy.
    Niedlugo ma wkroczyc ekipa budowlana i wyciac okolo 20 tys drzew miedzy innymi z gniazdami orlika krzykliwego.

Troche wiadomosci tutaj
    http://wiadomosci.onet.pl/1420411,11...,686,item.html

Bywalec
    Miasto
    Legionowo k. Wawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fan nr 1 Zobacz posta
    Moim zdaniem czasami trzeba poświęcić przyrodę dla człowieka.
    Ale jeżeli już poświęcać do z rozsądkiem do chol...y. Jeżeli istnieje alternatywa do przebiegu trasy, która nie wpłynie w tak znaczącym stopniu na środowisko to dlaczego upierać się za tym wariantem.

Jeżeli chodzi o turystykę, to zastanówmy się, co Polska ma do zaoferowania, oprócz dosyć niskich gór i chłodnego morza. To właśnie przyroda, nietknięta w znaczącym stopniu przez człowieka. Zalejmy to wszystko betonem, będziemy szczęśliwsi

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Thumbs up

No może się coś ruszy w temacie:
    KE: budowa w dolinie Rospudy łamie przepisy UE
    http://wiadomosci.onet.pl/1449120,12,item.html

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ha, to znaczy, że ten projekt jest jednak dobry. Nic sensownego w końcu nie może być zgodnie z przepisami UE.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Ha, to znaczy, że ten projekt jest jednak dobry. Nic sensownego w końcu nie może być zgodnie z przepisami UE.
    Interesujący punkt widzenia, nieco kontrowersyjny ale ciekawy
    Chyba nawet w UE zdarzają się sensowne przepisy, nawet przez przypadek coś im się musiało udać

Strona 6 z 110 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów