Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    oraz drugi z burmistrza Augustowa - taka ciekawostka.

Czy augustowianie odpuściliby sobie walkę z ekologami, gdyby miasto uwolniono od tirów, budując Via Balticę przez Łomżę? "Augustów to miasto turystyczne i nam zależy, żeby turyści mieli tu dobry dojazd" - twierdzi burmistrz Leszek Cieślik. "Nam zależy na dobrej drodze szybkiego ruchu do Warszawy, ale bez tirów" - dodaje
    Zaraz mi się oberwie
    Kuba, kiedy (jak pisał Skipper) jest nie po twojej myśli to dziennikarze na pewno coś przekręcili i nawymyślali.
    Oczywiste jest, że dobry dojazd do Augustowa od strony Białegostoku i Warszawy ma kluczowe znaczenie. Wystarczy popatrzyć na tablice rejestracyjne samochodów w mieście (nie tylko sezon turystyczny, ale wszystkie weekendy). Miasto żyje głównie z turystów z tego kierunku.

Ja to wypowiedź widziałbym raczej tak:
    "Augustów to miasto turystyczne i nam zależy, żeby turyści mieli tu dobry dojazd" - twierdzi burmistrz Leszek Cieślik. "Nam zależy na dobrej drodze szybkiego ruchu do Warszawy, ale bez tirów w mieście."

Co powiedział nasz burmistrz naprawdę nie rozstrzygniemy. W jednym z poprzednich postów zwróciłem uwagę na rzetelność dziennikarską Dziennika, ale wtedy stwierdziłeś, że nie czytałeś. Wygląda na to, że Dziennik czytujesz, ale tylko wtedy kiedy piszą "po twojej myśli" . Ja im nie wierzę, nawet gdyby napisali, że według najnowszych badań protesty ekologów są bezpodstawne.
    Ostatnio edytowane przez Biperek ; 05-08-2007 o 18:52
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Uprawnienia umieszczania postów