POZDROWIENIA DLA POGONUSA

Oczywiście wszystko co napisałem poniżej kierowane jest do Nasira, ale jesli ktoś będzie miał ochotę to przeczytać to nie zabraniam
Nasir jestem zbyt poważnym człowiekiem, żeby nazywac ludzi, których nie znam IGNORANTAMI. Ja napisałem, że w sprawie zabierają głos ludzie "którzy nie mają pojecia o czym piszą", bo sprawę znają z map i opracowań. Z mapy, do której odsyłasz jasno wynika, że praktycznie cała trasa alternatywna przebiega przez tereny uprawne (ja te tereny znam z autpsji) i ludzie którzy mówią o kilku, czy kilkunastu gospodarstwach są poprostu kłamcami. Ponadto źle zrozumiałeś moje stwierdzenie: "...nie jest tu problemem uciążliwość dla mieszkańców..." chodziło mi o fakt, że dużo większym problemem są możliwości lokalizacyjne. Nadużyłeś też mojej wypowiedzi stwierdzając, że jestem dwulicowy, gdyż mienię się przyjacielem Rozpudy. Ja stwierdziłem, że nie jestem jej wrogiem. A tak na poważnie to chodzi o to, że świat nie jest czarno-biały i naprawdę jestem świadom zagrożeń, jakie wynikają z forsowanej lokalizacji, ale też wiem jakie konsekwencje może mieć przerwanie tej budowy. Obym się mylił, a zmiana lokalizacji opóźni ją o... powiedzmy 3 lata. Chętnie przyznam ci i tobie podobnym rację. My jednak na tę obwodnicę czekamy juz 15 lat i boję się, że możemy poczekać następne 10

Ciekaw jestem, czy byłbyś taki radykany w sądach, gdybś musiał uciekać przed TIRem, który wymusił ci pierwszeństwo na rondzie i miałbyś na tylnym siedzeniu dwójkę kilkumiesiecznych dzieciaczków.
Wiem, że internet daje anonimowość i dla wielu daje to odwagę do obrażania innych, ale mam prośbę: zastanów się i może ugryź w język zanim nazwiesz kogoś ignorantem, głupcem lum jakimś poobnym mianem. To, że ktoś na podstawie swoich doświadczeń i posiadanej wiedzy ma inne zdanie niż ty nie oznacza, że możesz go tak nazywać. Daleko ci do ludzi, którzy siedzą na drzewach w lesie. Byłem dzisiaj w ich obozowisku, rozmawiałem z niektórymi i mimo, że nie ukrywałem swoich poglądów i argumentów wszyscy moi rozmówcy traktowali mnie ze zrozumieniem i pełną sympatią, jako i ja ich. AMEN