Strona 47 z 110 PierwszyPierwszy ... 3745464748495797 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

gorzej jak ktos bedzie chcial zrobic jakas prowokacje i pojdzie to na konto ekologow.

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monisiek Zobacz posta
    gorzej jak ktos bedzie chcial zrobic jakas prowokacje i pojdzie to na konto ekologow.
    Byłem w ich obozowisku. To poważni ludzie, są dobrze zorganizowani, spokojni i jak dotoąd ograniczają swoje działania tylko do lasu nad Rospudą, więc trudno będzie narazie przypisać im jakieś niecne uczynki, zwłąszcza kiedy nie będa ich dziełem. Obawiałbym się bardziej zaczepek ze strony jakichś miejscowych idiotów.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Bywalec

Domyślnie

Referendum to strata czasu i pieniędzy.
    Jesteśmy w UE więc referendum nic nie da.

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Byłem w ich obozowisku. To poważni ludzie, są dobrze zorganizowani, spokojni i jak dotoąd ograniczają swoje działania tylko do lasu nad Rospudą, więc trudno będzie narazie przypisać im jakieś niecne uczynki, zwłąszcza kiedy nie będa ich dziełem. Obawiałbym się bardziej zaczepek ze strony jakichś miejscowych idiotów.
    zeby byc wiarygodnym trzeba byc powaznym i miec profesjonalne podejscie a co do idiotow to wszedzie ich pelno. mam nadzieje, ze w weekend po paru glebszych co niektorzy "miejscowi" nie beda chcieli przekonywac na sile ekologow do swoich racji.

Miasto
    Augustów

Domyślnie

Pijaczków bym się nie bał. Tam jest cały czas policja. Gorzej jak się znajdzie jakiś sprytny złośliwiec i zachce jakiś sabotaż przeprowadzić. Chociaż wydaje mi sie, że obozowicze pełnią warty, ale z drugiej, strony sporo różnych ludzi tam się kręci - chociażby media.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Tmaciak nie do końca masz rację. TIRy rozjeżdżają nas raczej nie w naszym interesie. Na handlu zarabia cała Polska, powiem więcej - Europa. Gdyby nie było tego tranzytu nie rozmawialibyśmy tutaj.
    No raczej potwierdzasz co napisałem. Fundusze są ogólnopolskie, droga ogólnopolska to dlaczego referendum ma być lokalne?

Aczkolwiek, podkreślam, referendum nie jest drogą rozstrzygania takich spraw i mam nadzieję, że się co niektórzy na "górze" opamiętają.
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Bywalec

Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    No raczej potwierdzasz co napisałem. Fundusze są ogólnopolskie, droga ogólnopolska to dlaczego referendum ma być lokalne?

Aczkolwiek, podkreślam, referendum nie jest drogą rozstrzygania takich spraw i mam nadzieję, że się co niektórzy na "górze" opamiętają.
    Jak ty uważam referendum, niezależnie od zasięgu, za zły pomysł.
    Ale nie zgadzam się z twoją argumentacją. Droga jest ogólnopolska, TIRy rozjeżdżają nas w ogólnopolskim interesie, ale to my siedzimy w tym TIRowisku, więc nasza obrona przed tym stanem rzeczy jest chyba jak najbardziej naturalna. Z drugiej strony rozumiem, że sami nie możemy zdecydować o ewentualnym ryzyku związanym z budową. Klasyczny konflikt interesów. My nie mamy prawa decydowac o Rospudzie, ale czy Wy macie prawo zadecydować, żeby pod moimi oknami przejeżdżało codziennie kilka tysiecy TIRów ? Dlatego jestem zdecydowanym przeciwnikiem referendum co wyraziłem już wcześniej, a powody i moje podejrzenia z tym związane można znaleźć w poprzednich postach.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

My nie mamy prawa decydowac o Rospudzie, ale czy Wy macie prawo zadecydować, żeby pod moimi oknami przejeżdżało codziennie kilka tysiecy TIRów ?
    No ale protest nie dotyczy zaprzestania budowy obwodnicy tylko zmiany miejsca, w ktorym ma przebiegac.
    Jesli Cie to pocieszy to moje miasto tez jest przelotowe i TIRy sa u nas zmora. Nie jestescie sami

Bywalec

Domyślnie

Jak ty uważam referendum, niezależnie od zasięgu, za zły pomysł.
    Ale nie zgadzam się z twoją argumentacją. Droga jest ogólnopolska, TIRy rozjeżdżają nas w ogólnopolskim interesie, ale to my siedzimy w tym TIRowisku, więc nasza obrona przed tym stanem rzeczy jest chyba jak najbardziej naturalna. Z drugiej strony rozumiem, że sami nie możemy zdecydować o ewentualnym ryzyku związanym z budową. Klasyczny konflikt interesów. My nie mamy prawa decydowac o Rospudzie, ale czy Wy macie prawo zadecydować, żeby pod moimi oknami przejeżdżało codziennie kilka tysiecy TIRów ? Dlatego jestem zdecydowanym przeciwnikiem referendum co wyraziłem już wcześniej, a powody i moje podejrzenia z tym związane można znaleźć w poprzednich postach.
    Pociesz się , że w Warszawie poziom natężenia hałasu, spalin, jest daleko większy niż w Augustowie. Zato poziom kultury kierowców pewnie daleko niższy niż w Augustowie.
    Wiesz jaka to ulga wyjechać stąd , pobyć w ciszy rozkoszować się przyrodą ?
    Urodziłem się w Warszawie, ale wychowałem na Kurpiach skąd pochodzą moi rodzice. To stamtąd mam zamiłowanie do wszystkiego czego mi tak brakuje w mieście czyli do czystej rzeki , lasów .......

Strona 47 z 110 PierwszyPierwszy ... 3745464748495797 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów