Strona 27 z 110 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Domyślnie

Wyobraź sobie, że tak! Zapoznaj się jednak z treścią postu wyżej...
    czytałem go wiec niewiem po co mi o tym piszesz
    chcesz w ten sposób pokazac nam jaki jestes wspaniały ??
    pokazałes czytajac wczesniejsze twoje posty
    juz podobna sytułacje mam u siebie zniszczyc obszar zielony gdzie sa ptaki pod scisłą ochrona bąk bączek a wzamian posadzic koniczyne i kilka krzaków
    i czytałem plan zagospodarowania terenu przez takich profesorów jak ty autorytety naszych uczelni i nieodbiega to od twoich postów wiec wybacz ale zygac mi sie chce jak czytam takie banialuki i niemow mi czasami o mojej kulturze bo wy nie macie jej za grosz

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez guest1 Zobacz posta
    czytałem go wiec niewiem po co mi o tym piszesz
    chcesz w ten sposób pokazac nam jaki jestes wspaniały ??
    pokazałes czytajac wczesniejsze twoje posty
    juz podobna sytułacje mam u siebie zniszczyc obszar zielony gdzie sa ptaki pod scisłą ochrona bąk bączek a wzamian posadzic koniczyne i kilka krzaków
    i czytałem plan zagospodarowania terenu przez takich profesorów jak ty autorytety naszych uczelni i nieodbiega to od twoich postów wiec wybacz ale zygac mi sie chce jak czytam takie banialuki i niemow mi czasami o mojej kulturze bo wy nie macie jej za grosz
    Dobrze, że sam zauważasz, czego Ci brak. Źle, że nie chcesz z tym nic zrobić . Bez komentarza...!
    Ostatnio edytowane przez Pogonus ; 15-02-2007 o 20:06

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

http://nibymowa.blogspot.com/2007/02...g-rospudy.html

Mało kto wie - ale wiedzieć może każdy, wystarczy wziąć do ręki mapę Polski - że forsowany w ostaniej chwili przez zielonych przebieg obwodnicy Augustowa także przebiega przez Rospudę; tyle, że nie w jej dolnej, a środkowej części.
    Płynie tam taka sama woda. Rosną takie same rośliny, kwitną te same storczyki i śpiewają te same ptaki. Są jednak różnice.
    "
    Po pierwsze nazwa: dolny bieg to obszar chroniony Natura 2000 doliny Rospudy. Bieg środkowy to po prostu Rospuda. Będzie go trzeba kiedyś jakoś ładnie nazwać. Jakimś rezerwatem, parkiem... Najlepiej, gdy już się przeforsuje nowy przebieg drogi. Będzie na to sporo czasu: zmiana przebiegu obwodnicy w tej chwili to odroczenie budowy na 15 lat. "

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diego Zobacz posta
    http://nibymowa.blogspot.com/2007/02...g-rospudy.html

Mało kto wie - ale wiedzieć może każdy, wystarczy wziąć do ręki mapę Polski - że forsowany w ostaniej chwili przez zielonych przebieg obwodnicy Augustowa także przebiega przez Rospudę; tyle, że nie w jej dolnej, a środkowej części.
    Płynie tam taka sama woda. Rosną takie same rośliny, kwitną te same storczyki i śpiewają te same ptaki. Są jednak różnice.
    "
    Po pierwsze nazwa: dolny bieg to obszar chroniony Natura 2000 doliny Rospudy. Bieg środkowy to po prostu Rospuda. Będzie go trzeba kiedyś jakoś ładnie nazwać. Jakimś rezerwatem, parkiem... Najlepiej, gdy już się przeforsuje nowy przebieg drogi. Będzie na to sporo czasu: zmiana przebiegu obwodnicy w tej chwili to odroczenie budowy na 15 lat. "
    Widzę, że jednak nie jestem osamotniony ! A może tylko tak mi się wydaje ?

Domyślnie

Diego, proszę zobacz na mapę, bronimy krajobrazowej pradoliny:

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawi_3000 Zobacz posta
    Diego, proszę zobacz na mapę, bronimy krajobrazowej pradoliny:
    Czy na pewno???
    Ostatnio edytowane przez Pogonus ; 15-02-2007 o 23:56

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

Fajnie Ale ja tylko rzucilem linkiem ktory wydal sie ciekawym glosem w dyskusji. Ale, ale patrzac na mape mam wrazenie, ze nie ma tu rozwiazania ktore zadowoli wszystkich. Najpewniej wygra silniejszy (nie)stety. I chyba nie warto sie tak zacietrzewiac

ps. fajna mapka, skąd ona ?
    ps2. http://www.targeo.pl/ tez cos w temacie map.

Domyślnie

Cietrzew fajny zwierz! 8)
    Służę adresem mapy:
    http://www.darzbor.v24.pl/via-baltica/index.htm
    Pzdr

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie Szyszko, oddaj stanowisko - czwartek

http://www.zm.org.pl/?a=szyszko-072-4

Dziś o 15:00 pod Ministerstwem było nas jeszcze więcej niż dzień wcześniej i dziękujemy Wam za to. Była z nami także Janina Ochojska, która osobiście dostarczyła pączki przepasane zieloną wstążką ministrowi środowiska.

Wszystkich zapraszam na piątek o 15:00, a także w niedzielę pod Belweder o godzinie 13:00. Badźcie koniecznie z nami i z duma noście zielone wstążki.

Dziś minister środowiska poprosił Komisję Europejską o odroczenie terminu dostarczenia wyjaśnień w sprawie inwestycji drogowych w województwie podlaskim, które zagrażają terenom Natura 2000, w tym dolinie Rospudy. Polskie władze miały na ich przygotowanie całe dwa miesiące. Jeszcze w poniedziałek minister Szyszko utrzymywał, że do 15 lutego ministerstwo udzieli odpowiedzi na pismo Komisji Europejskiej, w której zostaną przedstawione wszelkie sprawy związane z obwodnicą Augustowa.

Jeśli chcecie wesprzeć protest finansowo, przekazujcie swoje darowizny na nasze konto:

54 1130 1017 0200 0000 0005 5598

Dochód zostanie przeznaczony m.in. na billboard z hasłem ,,Rospuda - nie tędy droga'' widoczny z gabinetu Ministra Środowiska. Na ten cel potrzeba ok. 3000 złotych.

ZIELONE MAZOWSZE, Nowogrodzka 46/6, 00-695 Warszawa, tel./fax. 0-22/621-77-77
    biuro@zm.org.pl, www.zm.org.pl, nr konta BGK I o/W-wa 54113010170200000000055598

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawi_3000 Zobacz posta
    Służę adresem mapy
    A moze po prostu Google Earth jako zrodlo mapki podac?

Strona 27 z 110 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów