Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

a z jakiej paki Wajrak ma sprzątać po piwoszach z markowych terenówek? Bo broni doliny przed wykopami? Co za bzdura!

Niech właściciel tego terenu o niego zadba. Postawi zakazy wjazdu, szlabany, zamontuje śmietniki, oznaczy jakieś szlaki. I niech to sprząta. W Polsce jakoś dziwnie są ludzie, którzy myślą, że odpowiedzialność za teren polega na zostawieniu go samemu sobie, zwłaszcza jeśli chodzi o instytucje państwowe na które ładujemy kasę z podatków.

Biperek - mam nadzieję, że moja prognoza rozwalonej doliny i miasta bez żadnej obwodnicy jednak się nie spełni. Ale to wina Szyszki, że nie pomyślał.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    a z jakiej paki Wajrak ma sprzątać po piwoszach z markowych terenówek? Bo broni doliny przed wykopami? Co za bzdura!...
    sp4xkp ma trochę racji. Brak infrastruktury to jedno, ale zainteresowanie Rospudą znacznie przekracza możliwości obsłużenia wszystkich jak należy. Nie ma problemu z ludźmi, którzy są jako tako świadomi. Już o tym kiedyś pisałem - zieloni powinni zaangażować się teraz w lobbowanie (nie zorganizować) na rzecz zorganizowania i skanalizowania tego całego ruchu wokół Rospudy - znają się przecież na ochronie przyrody. Zwierzęta z nad Rospudy mogą na razie o spokoju zapomnieć

Biperek - mam nadzieję, że moja prognoza rozwalonej doliny i miasta bez żadnej obwodnicy jednak się nie spełni. Ale to wina Szyszki, że nie pomyślał.
    Sama Dolina jest na razie nietknięta, jeśli rzeczywiście wstrzymają inwestycje ze względu na mistrzostwa Europy, to może do 2012 wyklaruje się projekt satysfakcjonujący wszystkie strony.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    sp4xkp ma trochę racji. Brak infrastruktury to jedno, ale zainteresowanie Rospudą znacznie przekracza możliwości obsłużenia wszystkich jak należy. Nie ma problemu z ludźmi, którzy są jako tako świadomi. Już o tym kiedyś pisałem - zieloni powinni zaangażować się teraz w lobbowanie (nie zorganizować) na rzecz zorganizowania i skanalizowania tego całego ruchu wokół Rospudy - znają się przecież na ochronie przyrody. Zwierzęta z nad Rospudy mogą na razie o spokoju zapomnieć
    Bosz, a Ty nie grzmisz... no typowa ściana wschodnia, zamiast się cieszyć, że dzięki "wysiłkom" ekologów zaczęło im przyjeżdżać więcej turystów na których można przecież nieźle zarobić, to już narzekają, że to ekolodzy są odpowiedzialni i powinni coś z tym zrobić...

Przecież to kasa przyjeżdża, wystarczy tylko o to zadbać...
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    Bosz, a Ty nie grzmisz... no typowa ściana wschodnia, zamiast się cieszyć, że dzięki "wysiłkom" ekologów zaczęło im przyjeżdżać więcej turystów na których można przecież nieźle zarobić, to już narzekają, że to ekolodzy są odpowiedzialni i powinni coś z tym zrobić...

Przecież to kasa przyjeżdża, wystarczy tylko o to zadbać...
    Tmacik znasz się na branży turystycznej, byłeś nad Rospudą, wiesz jak długo trwa tu sezon ? Nie zrozumiałeś istoty problemu. Na razie zapowiada się, że na Rospudzie w wakacje mogą być korki, jak na przelotówce przez Augustów.
    Naszym problemem nie jest brak turystów, tylko permanentnie zakorkowane i zasmrodzone spalinami miasto z hałasem silników i klekoczących lawet. Widać, ze nie znasz Augustowa.

Biznes turystyczny prosperuje głównie tam, gdzie jest w prywatnych rękach. Właścicielem terenu są lasy państwowe (w większości), branża turystyczna to nie ich działka, więc dlaczego mieliby raptem ponieść koszty budowy infrastruktury turystycznej (tak jak pisał Kubaman - zabronić wstępu to ich działka, ale czy o to chodzi?). Oczywiście mogliby zająć się turystami, ale problem wyskoczył znienacka i niejako przy okazji. Dotychczas ruch na Rospudzie był niewielki i za 2 może 3 lata wróci do podobnego stanu, bo to rzeka dla zapaleńców nie masowego turysty.
    Ostatnio edytowane przez Biperek ; 23-04-2007 o 13:01
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Tmacik znasz się na branży turystycznej, byłeś nad Rospudą, wiesz jak długo trwa tu sezon ? Nie zrozumiałeś istoty problemu. Na razie zapowiada się, że na Rospudzie w wakacje mogą być korki, jak na przelotówce przez Augustów.
    Zrozumiałem, zrozumiałem istotą problemu jest to (i przewijało się to już w Twoich i innych Augustowian wypowiedziach w tym wątku), że Wy nie bardzo tych turystów lubicie bo latem przyjeżdżają, robią korki i trudno w sklepie zrobić zakupy

I to jest głównym problemem, że trzeba chcieć rozwinąć infrastrukturę, przyciągnąć turystów itp. itd.

I możecie się oburzać na tych ekologów, co się na drzewach wieszali, ale przy tej okazji jako efekt uboczny załatwili za Was drugi punkt, czyli reklamę Rospudy. Teraz to już od Was zależy, czy z tego skorzystacie czy nie...

Ja ze swej strony obiecuję, że się nie będę oburzał jak zobaczę plakat o treści "Zobacz Rospudę zanim ją zabetonują"
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

sp4xkp ma trochę racji.
    nie Biperku, odpowiedzialnośc za utrzymanie terenu jest srawą jednoznacznie określoną.

Już o tym kiedyś pisałem - zieloni powinni zaangażować się teraz w lobbowanie (nie zorganizować) na rzecz zorganizowania i skanalizowania tego całego ruchu wokół Rospudy
    zgadzam się i popieram gorąco. Ale to nie zdejmie odpowiedzialności z tych, którzy za to biorą kasę (urzędników państwowych).
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uprawnienia umieszczania postów