Żeby wątek nie wygasł wrzucam świeżego newsa.
Sprawa Doliny Rospudy trafiła do Brukseli
http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=10406
No i była sobie dolina.![]()
http://finanse.wp.pl/wid,8724554,wia...7&ticaid=1330d
Dlaczego ludzie na górze podpisują takie decyzje bez skrupułów ?
Bo to nie oni będą płacić ewentualne kary, które narzuci nam Unia.
Pieniądze pójdą z naszej kieszeni, z naszych podatków.
A oni pewnie tylko na tym zyskali i to nie mało.
pewnie z tego samoego powodu dla którego u mnie zbudowali obwodnicę i wiadukt, którego nie ma...zaznaczam że ktoś ten wiadukt na piapierze odebrał....![]()
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
zlinczujecie mnie za to co napisze ale ja naprawde tak uwazam....
w zyciu są sprawy wazne, jedną znich jest napewno srodowisko naturalne... ale człowiek nie jest stworzeniem kompatybilnym do srodowiska... dziwą mnie takie okazionalne w duzej mierze protesty i zarazem smieszą... bo ilez razy czytałem o pieknych malowniczych drogach posrod zieleni gdzie ktos jechał i zrobił kilka pieknych widokow, a nagle jak ktos chce taką droge wybudowac robi sie wielkie halo... a wielu z was za kilka- kilkanascie lat, pewnego dnia zapomni o tym co tu pisało, zupełnie przypadkowo bedzie tamtendy przejżdzało i pomysli ze fajną okolicą puscili ta droge, zrobi kilka fotek i pojedzie do domu...
dla mnie totalnym idiotyzmem tego typu jest postawa, np TPN (Tatrzański Park Narodowy) w imie zasad i źle pojetej ochrony srodowiska nie pozwala odbudowac zarosnietej trasy zjazdowej w Zakopanym... a by chronic trzeba miec na to kase... narciarze by ją napewno zostawili...
jesli komus naprawde az tak zalezy na srodowisku to nic prostrzego.. zrezygnujcie z technologi, samochodu, telewizorów, komputerów, zbyt wielu zarówek w domu zamieszkajcie w jaskini i bądźcie ekologicznii wtedy moze bedziecie wiarygodni...
bo z tą ochrona to tak jest: jak chronic nie ponosząc kosztów to kazdy chce, ale jak sie wiąze z wyrzeczeniami to juz mało chętnych...
a co do Unii i ich niezadowolenia.. ciekawe dlaczego nie protestują jak niemcy sobie siec autostrad rozbudowuja, ktora i tak mają chyba najwieksza na swiecie... albo francuzi ciągnał most kilkaset metrow nad ziemią w poprzek przepieknej doliny... bo to stylumuje ich gospodarki...
jak Polacy chca sobie obwodnice budowac to juz źle, bo u nas to powinien byc skansen zacofanie prdukcja ekstensywna etc najlepiej jedna wielka cepelia a ludzie porzerani przez wilki i niedzwiedzie, a na granicy bramka z biletami do jednego wielkiego ZOO
zeby było jasne ja nie twierdze ze to cudowane rozwiazanie tam ją budowac, ale rozwój kosztuje i to jest własnie cena za to by miec lepsze drogi ktorych tak wszyscy chcą by moc sie normlanie poruszac po kraju.
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
Przesada. Nikt nie chce zniszczyc tej doliny, a trasa sie przyda. Umiejetnie zrobienie trasy nie zaszkodzi nikomu.... spokojnie.