sprawdziłem. Projekt reorganizacji może opracować i zgłosić gmina, a zatwierdza go i realizuje GDDKiA. Czyli obydwie strony, starające się nam wmówić, że w Augustowie wszystko jest OK, a obwodnica musi iść przez bagno.
nie musisz się przebijać. Przeczytaj moje dwa posty wyżej - TIRy trzeba zabrać. A ruch zreorganizować - to podstawowy wymóg cywilizacyjny. Jedno nie stoi w sprzeczności ani w związku z drugim. Już to pisałem. Jeśli wiec mieszkańcy (a nie politycyZamieszczone przez Biperek
) stosują argumentację o zabitych, to niech się przyznają do zaniedbań w zakresie regulacji ruchu. Oczywiście najlepiej byłoby odrzucić ten temat zastępczy grający jedynie na emocjach i posługujący się głównie nieprawdziwymi hasłami, i skupić się na clue - budowie obwodnicy w rozsądny sposób.
zamiast jeździć z krzyżami na zadymy do zielonych i blokować droge pod hasłami budowy przez rzekę, trzeba było przez 15 lat blokować z hasłem zamknięcia ruchu przez uzdrowisko. Samo się nie zrobi.Zamieszczone przez sp4xkp