Strona 7 z 110 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ba, ale te sensowne przepisy są na bank sprzeczne z innymi
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Ba, ale te sensowne przepisy są na bank sprzeczne z innymi
    Troszkę przesadzasz. Nie jest znów tak źle . Nie ma co szukać dziury w całym. Wreszcie ktoś liczący się postawił veto temu pomysłowi i dobrze - należy się cieszyć, a nie narzekać.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

jak to jest ze ludzie z zewnatrz, z dalszych stron Polski sa za ochrona Rospudy a "miejscowi" przeciwni???
    na szczescie jako rdzenna mazurka podpisuje sie pod protestem wszystkimi konczynami.
    ciesze sie z decyzji KE, a ukladzikom i nabijaniu kasy w prywatne kieszenie mowie stanowczo"NIE!!!!!"

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Odkopuje watek aby oznajmic, ze

Obwodnica przejdzie jednak przez Rospudę

W praktyce oznacza to, że pierwsze buldożery mogą pojawić się nad Rospudą już pod koniec lutego. Na pierwszy ogień pójdzie ponad 20 tys. drzew, często stuletnich sosen, które rosną w miejscu, gdzie zaplanowano budowę.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Silesia / Piekary Śl.

Domyślnie

aż płakać się chce...
    człowiek nigdy nie zmondrzeje
    brak słów.!!!!! kur..

cytat z forum Gazeta.pl

"hurra będzie w końcu droga, wbrew tym debilom ekoterrorystom
    i osuszyć te cholerne mokradła"

bez komentarza.
    EOS 7D | EF-S 10-22mm | EF 24-70mm f/2.8 L | EF 50mm f/1.4 | EF 70-200mm f/4 L

Początki nałogu

Domyślnie

TomSS!
    Popieram autora cytatu (z wyjątkiem postulatu o osuszenie mokradeł!) i w przeciwieństwie do Ciebie jako profesjonalista przyrodnik mam ku temu podstawy!!!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Komuś musi naprawdę bardzo zależeć, aby ta trasa tam powstała

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Komuś musi naprawdę bardzo zależeć, aby ta trasa tam powstała
    Przeciwnie! Komuś bardzo zależy, aby zmieniono przebieg trasy... W przypadku Doliny Rozpudy argument o dużej wartości przyrodniczej tego terenu nie jest prawdziwy!!!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pogonus Zobacz posta
    Przeciwnie! Komuś bardzo zależy, aby zmieniono przebieg trasy... W przypadku Doliny Rozpudy argument o dużej wartości przyrodniczej tego terenu nie jest prawdziwy!!!
    Pozwolę sobie nie zgodzić się. Gdyby tym co projektowali tę trasę tak strasznie nie zależało pewnie by zmiękli i zmienili przebieg drogi.
    edit: A komu zależy żeby zmienić trasę ? Np. mi. Już możesz mnie nazwać ekoterrorystą
    Ostatnio edytowane przez Bagnet007 ; 06-02-2007 o 11:29

Początki nałogu

Domyślnie

Widzę, że mam do czynienia z „prawdziwym” specjalistą od oceny i wyceny zasobów przyrodniczych ! Znaczy to, że ci, którzy projektowali trasę nie bardzo wiedzieli co czynią? Nie dysponowali ekspertyzami odnośnie oddziaływania inwestycji na środowisko? A może te ekspertyzy były z gruntu fałszywe? W takim przypadku należałoby wszcząć dochodzenie o popełnieniu przestępstwa, a jak widzisz, nic takiego się nie dzieje — wręcz przeciwnie, bo przyrodnicy o dużym, uznanym w skali międzynarodowej dorobku popierają projekt w obecnej postaci!
    Tak się składa, że jestem specjalistą od wyceny wartości przyrodniczej i nauczycielem akademickim z długoletnim stażem z tego właśnie zakresu. Prowadziłem również badania faunistyczne w rejonie Doliny Rospudy i mam pełne rozeznanie panujących tam relacji przyrodniczych. Nie przekonują mnie zatem, a wręcz drażnią nieprawdziwe argumenty przytaczane przez różnej maści niedouków i pseudoekologów (ci ostatni w znakomitej większości nie mają zielonego pojęcia, czym tak naprawdę jest ekologia...).

Strona 7 z 110 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów