Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar yaro78
    Miasto
    mazowieckie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Za rzecznikiem ministra środowiska, projekty większości, jak nie wszystkich planowanych tras, mają przebiegać przez obszary chronione i nie ma innych alternatyw. Znaczy Polska to skansen ma być?

Szlag mnie trafia jak próbuję spokojnie to analizować. Cywilizacja, niezależnie czy to zjawisko dobre czy złe, kosztuje. Nie da się jej zatrzymać, choćby tysiąc zielonych przytwierdziło się na stałe do drzew.
    Sorry, ale nie chcę aby w przyszłości nasze dzieci znały takie miejsca jak Rozpuda tylko ze zdjęć lub filmów. Idąc tym tokiem rozumowania po jakimś czasie (mam nadzieję że jak naj odleglejszym) okarze się że zabetonujemy wszystko. Ja na to się nie zgodzę
    Postęp cywilizacyjny nie może być celem samym w sobie, nie może być najważniejszy. Zdaję sobie sprawę z tego że jest to proces postępujący ale jeśli możemy powinniśmy dbać aby jego skutki były jak najmniejsze. Stąd walka nie o zatrzymanie całkowite bydowy ale o budowanie z jak najmniejszymi skutkami dla przyrody.
    Myślę że ten tysiąc ekologów też ma tego świadomość.
    bez sensu

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yaro78 Zobacz posta
    Sorry, ale nie chcę aby w przyszłości nasze dzieci znały takie miejsca jak Rozpuda tylko ze zdjęć lub filmów.
    Jest to zupełnie zrozumiałe i wszyscy jak sądzę, mamy takie same odczucia. Nie można jednak demonizować i wprowadzać się w samonapędzający zielony amok. Nikt niczego nie ma ochoty niszczyć i betonować całego kraju wzdłuż i wszerz.

Powtarzam masło maślane, wertowane wielokrotnie wszędzie i w tym wątku. Koszty budowy dróg są nieuniknione. Jestem przekonany, i ufam rozsądkowi projektantów i wykonawców, że wybudowanie infrastruktury drogowej w całym kraju, nie naruszy w istotnym stopniu zasobów naszych dóbr naturalnych, a na pewno nie będzie to ekologiczna katastrofa.

Cały dym wokół tej obwodnicy robi więcej szkody idei ochrony natury niż pożytku. Co z tego, że zieloni może wywalczą kawałek bagienka, kiedy jak napisał Pogonus, w całym kraju władze 100 razy się zastanowią czy warto w ogóle ustanawiać obszary chronione. Po cholerę komu znów podobne zamieszanie przy jakiejkolwiek innej inwestycji?
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 28-02-2007 o 18:26
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uprawnienia umieszczania postów