Strona 18 z 110 PierwszyPierwszy ... 816171819202868 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

dobra, dobra..

aby rozpocząć budowę potrzebny jest cały łańcuszek działań rządu i administracji lokalnej. Gdyby minister środowiska nie wydał akceptacji, nie byłoby tematu. Teraz kiedy człowiek w Augustowie podlegający temuż ministrowi musiał zatwierdzić ostatni etap, urzędasy piszą, że "to nie moja wina, bo musiałem"

szkoda gadać..
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    A nie rabowali? Zresztą, rabowali też dużo wcześniej. Nie znam konkretnych danych, ale warto sprawdzić, jak się zmieniła powierzchnia lasów państwowych po wojnie.
    Rozumiem Twój tok myślenia.
    Jednak jak spotkasz jakiegoś leśnika to nie mów mu o rabowaniu - może mu się zrobić przykro, a leśnicy to naprawdę ludzie w porządku i robią dobrą robotę.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    [...] a leśnicy to naprawdę ludzie w porządku i robią dobrą robotę.
    Nie przeczę. Nawet w ZUSie i urzędach skarbowych pracują porządni ludzie...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

Dlamnie sprawa jest jasna ktos ma kase w kieszeni a kare zapłaca podatnicy
    Pogonus przeczytaj swoje posty jeszcze raz chociaz niewiem czy jest sens
    Zalejmy ten kraj betonem i asfaltem wybijmy cała faune nie bedzie problemów na przyszłosc nie bedzie czego juz bronic i o co walczyc
    Zawsze zostanie nam internet i tam bedziemy mogli sie dowoli zachwycać jednym i drugim to co było kiedys

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez guest1 Zobacz posta
    Dlamnie sprawa jest jasna ktos ma kase w kieszeni a kare zapłaca podatnicy
    Pogonus przeczytaj swoje posty jeszcze raz chociaz niewiem czy jest sens
    Zalejmy ten kraj betonem i asfaltem wybijmy cała faune nie bedzie problemów na przyszłosc nie bedzie czego juz bronic i o co walczyc
    Zawsze zostanie nam internet i tam bedziemy mogli sie dowoli zachwycać jednym i drugim to co było kiedys
    Dokladnie, dobrze ze ludzie duzo zdjec robia, bedzie co wspominac przez lata.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie list w obronie Rospudy do wyslania

z gotowego formularza na stronie Greenpeace:
    http://www.greenpeace.org/poland/kam...rezydenta-i-pr
    Pomimo protestu ponad 160 000 osob i interwencji Rzecznika Praw Obywatelskich oraz Komisji Europejskiej, wojewoda podlaski wydal pozwolenie na budowe obwodnicy Augustowa w wariancie oznaczajacym zaglade Doliny Rospudy.
    Powyzsze pozwolenie umozliwia wykonawcy rozpoczecie wycinki drzew w najblizszych dniach. Greenpeace do tego nie dopusci i juz wkrotce znajdzie sie na miejscu, aby ochraniac Doline Rospudy.
    Wezwijmy najwyzsze wladze Polski - Prezydenta i Premiera - do podjecia dzialan, majacych na celu zatrzymanie zniszczenia jednego z najcenniejszych pod wzgledem przyrodniczym miejsc w naszym kraju!
    To juz ostatni moment kiedy mozemy ocalic Doline Rospudy dla przyszlych pokolen!
    Panie Prezydencie, Panie Premierze,
    Jako myslacy czlowiek i obywatel Rzeczypospolitej nie godze sie na niszczenie najcenniejszego dziedzictwa naturalnego Polski. Do tego dziedzictwa nalezy Dolina Rospudy, ktora jest unikalnym ekosystemem nie tylko w skali Polski, ale calej Europy.
    W sytuacji, w ktorej istnieje alternatywna trasa przebiegu obwodnicy Augustowa, ktora moze powstac w podobnym terminie, wybor wariantu przechodzacego przez najszersza czesc doliny jest dla mnie decyzja absurdalna i karygodna.
    Swiatowej klasy przyrodnicy potwierdzili, ze dolina jest jedynym tego rodzaju miejscem na zachod od Uralu. Rzecznik Praw Obywatelskich wydal jednoznaczna opinie stwierdzajaca, ze decyzja o lokalizacji obwodnicy jest niezgodna z Konstytucja RP i wniosl o jej uchylenie. Rzeczniczka Komisarza ds. Ochrony Srodowiska Stawrosa Dimasa powiedziala, ze Komisja jest zdecydowana, aby - „jesli Polska rzeczywiscie postanowi wbrew naszym zastrzezeniom rozpoczac budowe, wprowadzic przyspieszona procedure karna, ktora moze sie zakonczyc dla Polski bardzo powaznymi sankcjami”.
    Pomimo to Minister Srodowiska wydal pozytywna opinie o planowanej inwestycji, a Wojewoda Podlaski wydal juz pozwolenie rozpoczecie budowy. Budowa, ktorej koszt jest ogromny, moze zostac wstrzymana poprzez kary nalozone przez Unie Europejska oraz zniszczy bezpowrotnie to, co wyjatkowe i dzikie, a powinno byc przekazane kolejnym pokoleniom.
    W tej sytuacji wzywam Was, reprezentujacych najwyzsze wladze Polski, do podjecia natychmiastowych dzialan, ktore ocala Doline Rospudy i przywroca Polakom wiare w reguly prawa i rozsadku.
    Wzywam takze Pana Premiera do zdymisjonowania Ministra Srodowiska w obliczu podjetej przez niego decyzji na szkode polskiej przyrody.
    Z powazaniem,

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Rozumiem Twój tok myślenia.
    Jednak jak spotkasz jakiegoś leśnika to nie mów mu o rabowaniu - może mu się zrobić przykro, a leśnicy to naprawdę ludzie w porządku i robią dobrą robotę.
    powiem tak... lasy państwowe, nadlesnictwa i lesnicy to najbardziej skorumpowane instytucje i ludzie z jakimi miałem do czynienia, a doradzałem firmom z branzy drzewnej i sam cwiczylem ta branże 5 lat na sobie to wiem o czym pisze...
    tak jak oni rabuja ludzi i lasy to przechodzi ludzkie pojecie tyle ze to państwo w państwie i nie bardzo wiadomo jak tej hydrze łeb urwac...
    nie powiem ze nie robią nic dobrego bo to by byłoa przesada i moze gdybym nie prowadzil z nimi interesow to mialbym inne zdanie o nich...
    ale prowadzilem... i brak mi slów...
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Domyślnie

Moje trzy grosze...

Czy wiecej osob przyjedzie w rejon Augustowa i da zarobic mieszkancom, jak obwodnica, ktora jest konieczna, bedzie przebiegac przez doline, czy obok niej?
    Czy estakada bedzie ozdoba doliny, przejezdzajacych samochodow nie bedzie slychac??
    Kto przynosi zysk dla Augustowa, turysci, poszukujacy tam czystej przyrody? czy przemysl, dla ktorego potrzeba jak najszybciej wybudowanych, najkrotszych drog.

Przeraza mnie to, jak trudno tym przypadku "wladzom", patrzec w przyszlosc i jak latwo zmarnowano tyle lat, nie budujac obwodnicy i zle projektujac jej przebieg.
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

do poczytania
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,3912806.html
    moim zdaniem jesli okaze sie, ze rzecznik praw obyw., KE i ekolodzy mieli racje to min. szyszko i wojewoda podlaski powinni podac sie do dymisji.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,3912756.html
    Ostatnio edytowane przez monisiek ; 12-02-2007 o 15:56 Powód: Automerged Doublepost

Strona 18 z 110 PierwszyPierwszy ... 816171819202868 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów