Pokaż wyniki od 1 do 10 z 92

Wątek: Zenitar 2,8/16 Fisheye - pytanie

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Korzystając z okazji, też się podłączę pod ten wątek. Szukam czegoś szerokiego i niedrogiego, a ten zenitar wydaje się niezłym rozwiązaniem. Mam już heliosa 50 więc wiem mniej więcej o co chodzi w słoikach na m42.

Te sample które tu prezentujesz z zenitara są już po wyprostowaniu beczki ? Jak obiektyw wypada na pełnej dziurze ?
    pucha i grucha

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Scream
    Te sample które tu prezentujesz z zenitara są już po wyprostowaniu beczki ?
    Nie, zresztą beczka nie jest tak straszna na jak na pełnej klatce i można się nauczyć robić zdjęcia tym obiektywem tak, żeby dystorsja nie przeszkadzała zbytnio.

Cytat Zamieszczone przez Scream
    Jak obiektyw wypada na pełnej dziurze ?
    Nie wiem, ale sprawdzę jak chcesz, otwieranie go na maxa większego sensu nie ma, bo głębia ostrości i tak jest duża, a przy tym kącie zdjęcia wychodzą nieporuszone już przy 1/20s.

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stdanielo
    Nie wiem, ale sprawdzę jak chcesz, otwieranie go na maxa większego sensu nie ma, bo głębia ostrości i tak jest duża, a przy tym kącie zdjęcia wychodzą nieporuszone już przy 1/20s.

Nie, nie ma sensu sprawdzać. Wierzę na słowo =] A jak ten obiektyw oddaje kontrasty i kolory ? bo mój helios bardzo słabo . Może osłona by coś zmieniła..w każdym razie foty z heliosa trzeba mocno wyciagać w RS, a czasami i ten nie wystarcza, bo kończy się skala i trzeba dorabiać w PS'ie . Jak to wygląda u Ciebie na zenitarze ?
    pucha i grucha

Uprawnienia umieszczania postów