Reasumując: godny polecenia do pełnej klatki /w tej cenie oczywiście. Bo wiadomo, że jak ktoś ma 5kzł to kupi red line![]()
Reasumując: godny polecenia do pełnej klatki /w tej cenie oczywiście. Bo wiadomo, że jak ktoś ma 5kzł to kupi red line![]()
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
no tylko trzeba pierścieniem kręcić przysłoną - irytujące ze kółeczko na body nie działa...
----------------------
5D mk III + 40D + Zenitar 2.8/16 + 35L + 85L + 100L macro + 70-300L + 600EX-RT + 270EX
Ja nie kręciłem Ostrości w sumie też nie przestawialem![]()
Mam chęć na tego zenitara ale mam dylemat... czy brać wersję pod M42 czy od razu pod Canona ? Czy będzie jakaś różnica ?
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
ja mam wersje z mocowaniem EF i bagnet oraz caly tyl jest plastikowy
teraz jakbym kupowal, to z mocowaniem M42 i przejsciowka na EF.. cena tylko troche wzrosnie (a przejsciowka M42 -> EF moze sie przydac w przyszlosci)
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Przejściówkę już mam więc dodatkowy koszt odpadadlatego pytam
![]()
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
Orientuję się ktoś może jak sprawuję się zenitar na canonach serii 1D? chodzi mi o to czy działa na preselekcji przysłony?
mam samyanga 8mm i on niestety nie wykrywa obiektywu, ciekaw jestem czy tak samo będzie z zenitarem...
zenitar 16/2.8 jest w pelni manualnym obiektywem i obojetnie na jakim body, z jakiego systemu i tak trzeba bedzie recznie ustawiac przeslone i ostosc ;]
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Czy zenitar z mocowaniem M42 + adapter na canona wystarczą by lustro nie obijało o soczewkę ? Pytam bo sprzedawca coś o tym wspomniał i już nie wiem... można mieć adapter na canona lub jest taka przejściówka niby oryginalnie mocowana na Eosy... czymś to się różni ? chodzi o obijanie lustra...