Dokladnie tak jak mowisz. Chodzi mi jedynie o to, zeby ci co wciaz slysza ze GO zalezy od rozmiarow elementu swiatloczulego wiedzieli co wlasciwie kryje sie za tym stwierdzeniem.Zamieszczone przez MMM
Nie polemizuje. Przeciez napisalem, ze chcialem podsumowac watek podany przez Viteza. Moze chciales napisac: po co ten przydlugi wywod?Zamieszczone przez MMM
I jeszcze w sprawie plamki ostrosci. Musimy ustalic wspolny jezyk, zebysmy byli pewni, ze mowimy o tym samym. Ja definiuje (i nie jest to moj wymysl) rozmiar plamki ostrosci, jako rozmiar plamki na elemencie swiatloczulym. Jak chcesz definiowac to inaczej, to musisz to zaznaczyc, zeby inni wiedzieli o co ci chodzi. A poza tym jest mi wszystko jedno, chociaz uwazam, ze twoja definicja (angazujaca dodatkowo rozmiar odbitki) jest malo jednoznaczna. Jakie wobec tego wg ciebie maja GO billboardy reklamowe?
Zalozyciel watku (scooter) wcale o to nie pytal. Na poczatku byla wymiana pierwszych wrazen, potem dyskusja o rozmiarze wizjera, potem o szumach i na trzeciej stronie Oakhallow napisal, ze widzi roznice w GO pomiedzy C350D i C30D na 24-105 f/4 L. I pojawil sie problem GO. Nie odbijam dalej pileczki, bo nie mam C350D i C30D wiec nie moge rzucic sampli. Jestem pewien, ze GO w tych dwoch aparatach jest taka sama (bo jesli ma byc inna, to niech ktos mi wyjasni dlaczego). Oakhallow widzial roznice, poruszyl temat, wiec niech pokaze sample (najlepiej zdjecia linijki lub czegos z podzialka) + EXIF.Zamieszczone przez arturs
pzdr