Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 59

Wątek: Zmieniłem 350d na 30d :):):)

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja nie wiem, zejdźcie z dziurki, ok? Do ustawiania ostroścy czy szacowania GO to może faktycznie nie najlepsze, ale w Praktuce LLC np. irytuje mnie to, że po matówce trzeba się rozglądać. W 350D przynajmniej jest prościej, rzut oka i widać kompozycję kadru
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

od czasu do czasu robie i jednym i drugim i jakos różnica w wizjerze specjalnie wielkiego wrażenia na mnie nie robi

Domyślnie

Witam!

Jak mozna porównać wizjer 350d do dziurki od klucza?
    Ani to kształtem podobne....
    Trafniej będzie: tunel ze znaczkiem pocztowym na końcu

Pzdr!
    7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
    fotki

Domyślnie

10D ma na pewno jasniejszy wizjer niz 20D.
    1D i obiektywy Canona

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KKE
    10D ma na pewno jasniejszy wizjer niz 20D.
    Nie zgodze sie z tym. Zmienilem 10D na 20D i zadnej roznicy nie widzialem. No ale ja roznice miedzy 350D a 20D nazywam minimalna, wiec pewnie kiepski w ocenianiu wizjerow jestem .

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wiesz Vitez, że u mnie też chyba ze wzrokiem nie lepiej bo dla mnie to ta różnica jakaś jest ale bym tego dużą nie nazwał. Między 10 D, a 20D pewna była (na korzyść 10D), 10D miało minimalnie większe lustro ale komentarz taki sam jak poprzednio. Za to jak się spojrzy do takiego 650 to jest wypas:rolleyes:!
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To i ja sie dopisze, zeby nie zakladac nowego.
    Wlasnie przed chwila wrocilem do domu, rozpakowalem pudelko i jestem zachwycony.
    Pierwsze wrażenie to o wiele czytelniejszy wyświetlacz. Drugie wrażenie, to zupełnie inna bajka, zupełnia zmiana filozofii robienia zdjecia pod wzgledem ustawiania aparatu. Reszta przyjdzie z uzytkowania

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

E to jednak trza będzie coś wypić, we dwóch już się jakoś zrzucicie !
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    E to jednak trza będzie coś wypić, we dwóch już się jakoś zrzucicie !
    Ano koniecznie, coby sie nie rozeschły

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No to mam juz uwagi z kilku dni uzytkowania w terenie.
    Nie wiem czy to subiektywne odczucie, czy cos jest na rzeczy, ale wedlug mnie 350 przy iso 1600 miala mniejsze szumy. Jak dotad robilem zdjecia w archikatedrze w czasie mszy bez blyskania, z moim 24-105 IS i bylo ok. Dzisiaj tragedia. Ale podejrzewam, ze moze byc to wynik albogrytmow pomiaru swiatla. 30d chyba jest po prostu czulszy i wymaga wiecej uwagi przy ustawianiu parametrow.

Oakhallow

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów