Możesz mnie też dopisać do listy.
Możesz mnie też dopisać do listy.
Jarecki
Lista:
1. Gaga,
2. Zakk Wylde,
3. mirez,
4. Loram,
5. mkwiek,
6. Bart (spoza CB),
7. andrewpp (narazie spoza CB)
8. Slawek (z maila)
9. Grzesiek (z maila)
10. jarecki
11. ripek, 666 8)
Biedne zaszczute baranki bożeNapisał Zakk Wylde
Czy nie trzeba miec opini od proboszcza ?bez obrazy Zakk
![]()
jeżeli masz jakieś szczególne zasługi, to możesz przynieść
a tak serio - ksiądz mi napisał, że "trzeba przynieść tylko zdjęcie" ale zapytam jeszcze raz konkretnie
to też mam kawał, bynajmniej nie OT:Napisał Zakk Wylde
Jesli chodzi co łaska to
dla żywości przeróbka pod płazę.
za narzeczonymi od Zakka przychodzi inne, prosi o mszę. ksiądz oczywiście jak zwykle:
- co łaska, niech pan spojrzy na wybrankę i się tym kieruje
no więc pan młody daje 100
a ksiądz patrzy na niewiastę i... wydaje 50
1. keidy - pisałam na początku topicaNapisał ripek
1. KIEDY (oby w weekend?)
2. jednorazowy kurs czy kilka spotkan
3. jaka odpłatność jak się ma firme ? :P (kosciol wystawia faktury ? :P)
3a. Jaki NIP ma kosciol ? 666-666-66-66![]()
kuria planuje na koniec adwentu normalnie ale jak się zbierze grupa to we wrześniu. ale skoro mamy grupę to napisałam do księdza żeby zaproponował jakiś nieodległy termin - w końcu to ich interes - naturalnie najlepiej w weekend i nie w sobotę po 15:00
2. i tez mam nadzieję na kompaktowy wykład, bo ja za długo w kościele nie wytrzymuję kiedy nie mam tam roli - np jak zobaczyłam wideo z chrześnicy komunii, jak sie tam wierciłam to tylko pusty śmiech pozostaje
3. nie wiem, kościół to nie firma tylko owczarnia
3a. to raczej konkurencja
n/cNapisał ripek
Btw. taki papierek to mozna sobie samemu wydrukować. Jeden ze znajomych fotografów ma i działa
A więc co następuje:
Lista wygląda już tak:
1. Gaga,
2. Zakk Wylde,
3. mirez,
4. Loram,
5. mkwiek,
6. Bart (spoza CB),
7. andrewpp (narazie spoza CB),
8. jarecki,
9. ripek.
Więc jeszcze minimum 1 i jesteśmy w domu(ale im więcej tym lepeij)
A teraz odpowiedzi na pytania.... (oczywiście odwalam ronotę za Gage)
1. KIEDY (oby w weekend?)
Sam nie wiem, wiem tylko wtedy, że we wrześniu. Sam sie zastanawiam czy nie lepeij jechać do czestowchowy (robią to na miejscu i bez terminów).
2. jednorazowy kurs czy kilka spotkan
Niewiem,,, ale sie dowiem
3. jaka odpłatność jak się ma firme ? :P (kosciol wystawia faktury ? :P)
Z czego co wiem firmy i rodzimy mają taniejale w takie rzeczy sie niedowiedziałem.
3a. Jaki NIP ma kosciol ? 666-666-66-66 ?
Kościór to czasem zbedna instytucja wiec nie wiem.
Wszystkie pytania najlepepiej zadawajcie do gagi, jaku tylko sprzątam![]()
Jak znajdziesz sobie na googelkach to spoko... wydrukuj.Btw. taki papierek to mozna sobie samemu wydrukować. Jeden ze znajomych fotografów ma i działa
Mój tata też ma taki i raz dzwonil ksiadz czy takie pozwolenie jest ok... niestety nie było ok
i co z tymi terminami ?
ksiądz nie pisze już do mnie :-?
może dlatego, że zapytałam bezpośrednio o zniżki dla zorganizowanej grupy.....
co prawda napisałam też, że przecież jesteśmy jedną wielką rodziną ale spoko - dałam backspace i formę ugrzeczniłam
jak będzie coś konkretnego to napiszę
pozdro
kontaktujesz sięz księdzem mailowo?????
jakoś mi to do księży nie pasuje
Poczekamy, postaraj się w miarę dobry termin, ale nie sobotę, lub jak sobotę to po 16, bo ja wczesniej pracuję![]()
moze w niedziele przed mszą ?Ile takie cos trwa ? Bo pewnie to jest na zasadzie "tu stój, tam nie, klękaj jak przechodzisz przez srodek kosciola..."
Godzina ? Dwie?
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
HA!
Prześmiewcy!
Niosę dobre wieści!
Otóż w Krakowie kurs dopiero we wrzesniu i trwa dwa dni... ale to już nie jest chyba ważne, bo dzwoniłam do księdza z Częstochowy (izi!) i gość jest totalnie wyluzowany
ja pytam kiedy.. a ksiądz, że "ooooj szkoda że pani wcześniej nie skontaktowała się, bo można było już to załatwić a teraz jestem dosłownie na walizkach i wracam w pierwszych dniach września"
A we wrześniu będzie to wyglądało tak, jak ustaliliśmy: ja wyślę ksiedzu kartkę z danymi wszystkich osób, które reflektują na upoważnienie (wtedy już będzie gotowe do odbioru), ustawimy się z nim na odbiór, dostaniemy rozporządzenie kurii W SPRAWIE>>, przy okazji pro forma "wykładzik" a raczej nazwaliśmy to sobie "akcentem tego co najważniejsze", (max 15 min, ripek) i.... wsio
Legitymacje są bez zdjęcia, ważne na całą Polskę, do konca 2008 (jak chyba wszystkie inne) i teraz najlepsze: po 50zł/świstek![]()
Przez moment pomyślałam, że właściwie to... po co się nawet fatygowaćjak można wysłać zaadresowaną zaznaczkowaną kopertę 8) ale skruszałam wobec i tak wielkiej przychylności kurii częstochowskiej, więc jakby co zawsze można się załadować ekonomicznie w samochody (ja np mam dwa miejsca z chrzanowa) i tak wychodzi do przodu
A więc mamy opcje:
DO KRAKOWA:
jak nie chce Wam się jechać do Częstochowy - zapraszam na priva po maila do księdza z Krakowa - kursy we wrześniu, ksiądz też jest spoko Panie Zakk Wylde (wiem wiem, wyjątkowo) i nie napisał do mnie: Wszeteczna Wieśniaro... tylko podpisuje się x.st. (ksiądz stanisław) => stąd wnioskuję, że jest równy
DO CZĘSTOCHOWY
piszcie na priva swoje podstawowe dane teleadresowe
spotkanie we wrzesniu:
sobota 02.09 między 8:15 - 9:00
od 11:30 do 15:00, max do wieczora ale to tylko ostatecznie
inne dni, np czw 07.09 do umówienia
Można przychodzić indywidualnie po odbiór bo generalnie to tam robią te kursy "od ręki" ale księdzu byłoby wygodniej na raz
:razz:
I jeszcze coś: ksiądz Krzysztof przejął się tym co ja biedna zrobię bez legityamcji wobec księży-formalistów na ślubach przez cały sierpień i dał mi/nam alibi, że można mówić że upoważnienia są już do odebrania - tylko ksiądz, który je wydaje wyjechał na wakacjach i dla potwierdzenia można pytać o upoważnienie na swoje nazwisko i można podac numer do księdza (który de facto będzie osiągalny we wrześniu)
Hihi
Pozdrawiam
I zapraszam!
Osoby, które jeszcze nie załapały się na dotychczasową organizację zapraszam - tu lub prv/mail !! Listę wysyłam pod koniec sierpnia
EDIT:
JAKIE DANE MI PISAĆ (instrukcja step-by-step):
Imię Nazwisko
Adres
+ opcjonalnie nr tel
+ opcjonalnie czy jadę samochodem / skąd / ile osób mogę zabrać; czy chcę się załapać na podwózkę
Ostatnio edytowane przez Gaga ; 03-08-2006 o 14:29