-
HA!
Prześmiewcy!
Niosę dobre wieści!
Otóż w Krakowie kurs dopiero we wrzesniu i trwa dwa dni... ale to już nie jest chyba ważne
, bo dzwoniłam do księdza z Częstochowy (izi!) i gość jest totalnie wyluzowany 
ja pytam kiedy.. a ksiądz, że "ooooj szkoda że pani wcześniej nie skontaktowała się, bo można było już to załatwić a teraz jestem dosłownie na walizkach i wracam w pierwszych dniach września"
A we wrześniu będzie to wyglądało tak, jak ustaliliśmy: ja wyślę ksiedzu kartkę z danymi wszystkich osób, które reflektują na upoważnienie (wtedy już będzie gotowe do odbioru), ustawimy się z nim na odbiór, dostaniemy rozporządzenie kurii W SPRAWIE>>, przy okazji pro forma "wykładzik" a raczej nazwaliśmy to sobie "akcentem tego co najważniejsze", (max 15 min, ripek
) i.... wsio
Legitymacje są bez zdjęcia, ważne na całą Polskę, do konca 2008 (jak chyba wszystkie inne) i teraz najlepsze: po 50zł/świstek
Przez moment pomyślałam, że właściwie to... po co się nawet fatygować
jak można wysłać zaadresowaną zaznaczkowaną kopertę 8) ale skruszałam wobec i tak wielkiej przychylności kurii częstochowskiej, więc jakby co zawsze można się załadować ekonomicznie w samochody (ja np mam dwa miejsca z chrzanowa) i tak wychodzi do przodu
A więc mamy opcje:
DO KRAKOWA:
jak nie chce Wam się jechać do Częstochowy - zapraszam na priva po maila do księdza z Krakowa - kursy we wrześniu, ksiądz też jest spoko Panie Zakk Wylde (wiem wiem, wyjątkowo) i nie napisał do mnie: Wszeteczna Wieśniaro... tylko podpisuje się x.st. (ksiądz stanisław) => stąd wnioskuję, że jest równy
DO CZĘSTOCHOWY
piszcie na priva swoje podstawowe dane teleadresowe
spotkanie we wrzesniu:
sobota 02.09 między 8:15 - 9:00
od 11:30 do 15:00, max do wieczora ale to tylko ostatecznie
inne dni, np czw 07.09 do umówienia
Można przychodzić indywidualnie po odbiór bo generalnie to tam robią te kursy "od ręki" ale księdzu byłoby wygodniej na raz
:razz:
I jeszcze coś: ksiądz Krzysztof przejął się tym co ja biedna zrobię bez legityamcji wobec księży-formalistów na ślubach przez cały sierpień i dał mi/nam alibi, że można mówić że upoważnienia są już do odebrania - tylko ksiądz, który je wydaje wyjechał na wakacjach i dla potwierdzenia można pytać o upoważnienie na swoje nazwisko i można podac numer do księdza (który de facto będzie osiągalny we wrześniu) 
Hihi
Pozdrawiam
I zapraszam!
Osoby, które jeszcze nie załapały się na dotychczasową organizację zapraszam - tu lub prv/mail !! Listę wysyłam pod koniec sierpnia 
EDIT:
JAKIE DANE MI PISAĆ (instrukcja step-by-step):
Imię Nazwisko
Adres
+ opcjonalnie nr tel
+ opcjonalnie czy jadę samochodem / skąd / ile osób mogę zabrać; czy chcę się załapać na podwózkę
Ostatnio edytowane przez Gaga ; 03-08-2006 o 14:29
Uprawnienia umieszczania postów