Strona 6 z 16 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 152

Wątek: Adobe Lightroom Beta dla Windows pojawiło się

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Adobe juz bardzo duzo zmienilo po sugestiach uzytkownikow i nadal ma soft w stadium bety, ktora do premiery mozna jeszcze w wielu miejscach poprawic i zmienic.
    Nie można tylko koniecznie trzeba .

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Liczac ile trzeba wydac na najszybsze maki na ktorych aperture w miare przyzwoicie chodzi nie byl bym taki pewien czy ono jest takie tansze.
    Ja mówię o mierzeniu prędkości między Aperture a Lightroom na takiej samej maszynie testowej. Mam nakręcic film z zegarkiem w ręku? Kto pożyczy kamery?
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

To nie zapomnij dorzucic tam do biblioteki wiecej jak 10 fotek. Pewnie wtedy nagle aperture przestanie wyrabiac z wysylaniem animacyjek do karty graficznej i juz nie bedzie tak pieknie. Zobaczymy w czym lepiej sie bedzie pracowalo na zwyklym komputerze z normalna iloscia zdjec bez sztucznie narzuconych wymagan i ograniczen.

Btw... Skoro takie aperture ********e to czemu obrabiasz w lightroom'ie? Hipokryzja mi to smierdzi.
    ...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A skad wiesz że obrabiam w Lightroomie tylko . I o co tobie biega z tymi animacyjkami skoro tam nie ma żadnych przy obróbce.... a skalowanie okien jak i wyświetlanie fotek jest realizowane w pełni przez procesor karty graficznej... tam się nie ma prawa mulić przez animacje bo sa one (jak wszystkie okna w OSX) wspomagane przez kartę grafiki. Jedynymi elementami jakie nie są akcelerowane to miniaturki w Library oraz podgląd lupą i akurat lupa w Aperture muli tak jak podgląd w Lightroomie .

Miasto
    USA

Domyślnie

Aperture, co pokazaly wymagania sprzetowe jakie ma i dzialanie jak zaczyna byc ciasniej z zasobami nie jest dobrze zrobione pod wzgledem wykorzystania akceleracji. Zaloze sie ze na typowym laptopie znacznie lepiej sobie poradzi soft od adobe. Wybacz, ja wole bez zbednych bajerow i nawet nieco czasem wolniej, ale wiedziec ze zawsze bedzie tak samo i nie bedzie gdzies czychajacej niedaleko sciany, ktora uniemozliwi mi prace bo nagle soft przestanie chodzic jak wrzuce pare fotek wiecej na i tak sporo za drogim kompie, ktory trzeba bylo kupic zeby wogole zaczac uzywac tych wynalazkow spod nadgryzionego niewiadomo przez kogo ogryzka...

Te dwie foty z aperture vs dziesiat z lajtruma to nie byl wyjatek tylko ty tak normalnie
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Kuchatek, może zrób osobny wątek o Ap vs. LR?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Kuchatek, może zrób osobny wątek o Ap vs. LR?
    wlasnie chcialem to zaproponowac
    jak wyglada porownanie funkcji i latwosci obslugi??
    jak wyglada porownanie szybkosci alple i aperture na macu i kontra jeszcze windows.
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaqi
    jak wyglada porownanie szybkosci alple i aperture na macu i kontra jeszcze windows.
    Jak proponujesz zrobic to porownanie? :-) OS X i XP na intelomaku? Aperture nie ma pod win wiec pozostaje porownanie LR XP vs LR OS X ...a takiego testu nie trzeba robic bo wiadomo ktory szybszy

Miasto
    USA

Domyślnie

Mysle ze jak Diodak zrobi (kiedys) odpowiednie porownania (bez czitowania zeby bylo na jego ) bedzie mozna zrobic z tego odpowiedni watek. A narazie EOT.
    ...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pomyśle o tym porównaniu... chociaż zwycięzca jest oczywisty .

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Beta3 dla Win

Z profilami i drukowaniem to totalna porażka. LR "widzi" profile, których nie ma w moim sytemie od pół roku a nie daje "zainstalować" profili obecnie istniejących. Ba nawet widzi odinstalowane drukarki, których już dawno nie mam

Zero możliwości uzywania "obcych" camera profile - w rodzaju profili Magne Nielsena co umozliwia RSP i C1. To mi się akurat baaaaardzo nie podoba.

Wolny to LR jest okropnie a obserwacja okienka "working" doprowadza do szału.

Zgłosiłem buga mailem to dostałem odpowiedź w stylu "..be patient, beta 3 is our first release for windows..."

Janusz

Strona 6 z 16 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów