Strona 8 z 16 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 152

Wątek: Adobe Lightroom Beta dla Windows pojawiło się

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Lightroom nie posiada takiej opcji.
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Chodzi o robienie zdjecia softwarem za pomoca aparatu podpietego do komputera.
    Cytat Zamieszczone przez Diodak
    Lightroom nie posiada takiej opcji.
    A orientuje sie ktos czy taka opcja jest przewidziana w finalnej wersji Lightrooma?
    "Czarny pudel na sniegu sie sprawdza"

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez king_nothing
    A orientuje sie ktos czy taka opcja jest przewidziana w finalnej wersji Lightrooma?
    Zapytaj w Adobe

Sądząc po ilości zgłoszonych bugów i tego co wypisują na forum Adobe jak na razie to nie wiedzą czy i kiedy to się wogóle ukaże. Bugów mnogo łoj mnogo

Nie sądzę żeby robili coś w rodzaju capture. To zapewne (nie mam pewności) jest obstawione patentami + LR to program ogólny raczej nie dedykowany do którejś konkretnej marki.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez king_nothing
    Ja watpie... ale oprogramowanie klasy DSLR Remote Pro ma spokojnie mozliwosc eksportowania zdjecia po zrobieniu i zapisaniu na hdd do dowolnego programu obrobki zewnetrznej.

Bywalec Awatar Veene2
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja od wczoraj mam 1.5 GB RAMu i powiem wam ze AL chodzi juz calkiem znosnie... Zmiany pojawiaja sie z malym opoznieniem, ale przynajmniej da sie juz pracowac... Podoba mi sie ten programik i mam nadzieje, ze w kolejnej wersji beta juz zacznie chodzic po ludzku...

Bywalec

Domyślnie

Ja mam 2GB RAM - trochę jednak zaczął mulić. Mam nadzieję, że AL zoptymailzują dla Windowsa (nawet jeśli tylko dla Visty).
    DSLRs & lenses

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Odświerze trochę wątek. Bawiłem się ostatnio dłużej na dobrym sprzęcie i mi się podoba :-). Czy ktoś znalazł coś na temat przyszłej ceny? Próbowałem coś wygooglać i nic...
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Domyślnie

Pomijając tempo działania - LR jest niewygodny i tracę dużo więcej czasu aby uzyskać gorsze efekty.

Totalne rozczarowanie

Wracam do C1 i CS2

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Jest Lightroom beta 4 - pdobno ostatnia beta pre-release.

http://labs.adobe.com/technologies/l...rackingid=KRTF

EDIT:
    Po zabawie przez godzinę wrażenia mam raczej pozytywne. Dalej muli conieco ale jest o niebo szybszy niż b3. Efekty całkiem przyzwoite (widać engine Pixmanteca pomógł) i dość mocno zorientowany w kierunku PS. Chyba rychły koniec Camera RAW
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 25-09-2006 o 08:57

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Dopiero zaczyna Awatar DigiFoto
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Także postanowiłem zapoznać się z Lightroom beta 4. Dwie godzinki dziubania i muszę przyznać, że wygląda to obiecująco. Jako takie rozeznanie mam bo bawię się w RAW już 3 rok i co nieco widziałem. Na tle konkurencji nowy Lightroom prezentuje się całkiem całkiem. Jest tylko jak przystało (kiedy to się wreszcie zmieni???) na konwertety tzw. firm trzecich oczywiście odwieczny problem z kolorami. Od Ponad 3 lat fotografuję CAnonem 10d i nijak nie mogę się przekonać do kolorystyki oferowanej przez różnej maści ACR-y, Pixmanteki, C1, Silkypixy itd. itd. Nadal czekam na dzień kiedy wstępnie konwerter RAW da mi kolory takie jak w jpegowym podglądzie. Miło by było skupić się na obróbce a nie "dokręcać" się wpierw wszelkimi klikadłami do pierwotnej kolorystyki canona. Czy szanowni użytkownicy 10d i nie tylko mają podobne odczucia? Lightroom miał dziś pecha po wpadł mi w ręce właśnie kiedy karta w aparacie zapełniła się wczesnojesiennymi żółtymi kwiatami. Nijak mi ta kolorystyka nie pasuje. Ehh - marudny się robię. Nie ma co wybrzydzać Pozdrawiam

Strona 8 z 16 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów