No jest tego trochęNie bawiłem się tym nazbyt długo i na pewno trzeba trochę poćwiczyć żeby dojść do wprawy i to i owo "odkryć".
Jak na razie to:
- utrzymana z ACR polityka Adobe o niedopuszczaniu obcych profili to krok wstecz w stosunku do RSP. Mam na myśli nie tylko profile Magne Nielsena ale też moje własne. Mam aparat mocno "oprofilowany" i to mi się baaaardzo nie podoba,
- W ACR w zakładce Camera Profile było łatwo powstawiać sobie swoje ustawienia i zapisać je jako np. "Słoneczny dzień" albo "Tungsten" (mam takich "podstawowych" sporo). Tutaj to jakoś strasznie skomplikowali.
- engine jest jakąś dziwną mieszanką RSP i ACR - podobnie jak ACR słabo radzi sobie z blikami zwykle dorabiając trudne do zwalczenia obwódki.
Ogólnie to dużo za mało się tym bawiłem żeby mieć wyrobioną opinię. Za pare tygodni zoooobaczymy
Mam wrażenie, że trochę za dużo powrzucali w program - zrobił się kombajn z wszystkimi wadami kombajnu - wole raczej narzędzia wyspecjalizowane ale łatwe w obsłudze. Od obróbki zdjęć to i tak jest PS, Bridge'a to i tak nie zastąpi. Pożywiom - uwidim jak mówią anglicy
Pozdrówka
Edit: skróty klawiszowe też mnie denerwują, zupełnie nie rozumiem dlaczego nie zachowano zgodności z PS