Zamieszczone przez shaqi
A Adobe o tym wie?
Zamieszczone przez shaqi
A Adobe o tym wie?
--
pozdrawiam,
Rafał
Ale to ze scroll nie dziala to porazka...
...
Komu nie dziala temu nie dzialaZamieszczone przez KuchateK
![]()
![]()
wlasnie zaintstalowalem na moim kompie gdzie pies chodzi bardzo dobrze lightroom wyswiatla napis "working"
szata graficzna ok
do podstawowej obrobki wyglada ze bedzie tez ok
jak poprawia szybkosc ze obrobka 500 raw`ow potrwa tak jak na ps`ie bedzie ok jesli w tym tempie to klapa. nie kupie kompa za 15000pln aby mi jeden program dobrze chodzil
ciekawe jeszcze jak bedzie pracowal na dwoch monitorach??
probowal ktos??
ale wyscig o profi foto miedzy adobe i aple wyglada ciekawie zobaczymy czym to zaowocuje
aaa dominik napisal ze za darmo. tak ale do stycznia a pozniej ???
mysle ze zostane na razie przy psie z nr 7 a juz wiecej tez niz w lightroom`ie mozna zwojowac i szybciej w photoshop elements 3 lub 4
Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl
Strasznie szybko zdążył mnie zirytowac. M.in. szybkośc i chamstwo. Po paru minutach oznajmia, że ząda więcej miejsca na C: i mam do wyboru: wywalic system operacyjny (nic innego tam nie mam :P ) albo quit. Nie umiem zmienic dysku, ktorego uzywa. Do tego narzuca sztuczne myślenie w kategoriach jakiejś library :/
Hmm niestety na chwile obecna nie potrafieZamieszczone przez KuchateK
tzn. nie ma testow ale jak znajde to podesle. Sam tez nie wygeneruje bo aktualnie nie mam dostepu do Parhelii. Pozostaje na razie wiara :grin:
Zreszta shaqi tez sie wypowiedzial pozytywnie o Matroxie
Kiedys (ale nie tak dawno) widzialem test na benchmark.pl kart graficznych i subiektywny odbior jakosci i ostrosci kolorow.Matrox Parhelia zawsze byl jako "znakomita" i zajmowala pierwsze miejsce
Ostatnio edytowane przez tomaj_2 ; 19-07-2006 o 21:13
Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego+Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
Moje wypociny
Hmmm ... to co powiecie na to ze bez problemu udalo mi sie uruchomic Lightrooma na kompie ze zintegrowana grafa oparta o 845 Intela ??Zamieszczone przez DoMiNiQuE
To jest kompletne badziewie a jednak P4 2,66 1GB Ram i nie jest tak źle
Dodam, że nic nie musialem kombinowac.
Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego+Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
Moje wypociny
Wg tego co zobaczylem to uzywa zmiennej TEMP lub TMP - zobacz jak masz ja u siebie zdefiniowana i zmien na np: d:\tempZamieszczone przez Tomasz Golinski
Moje wypociny
No, mam zdefiniowaną na inny dysk. Wygląda mi na to, że on nawet tego miejsca na C: nie próbuje używac, tylko krzyczy, że chce.Zamieszczone przez tomaj_2
No rzeczywiscie tempa niby uzywa ale pliki tam tworzone sa male. Calosc wrzuca do Moje Obrazy\Lightroom. Przenies ten katalog w inne miejsce. Program po starcie stwierdzi ze nie widzi library -> wtedy wskaz mu gdzie jestZamieszczone przez Tomasz Golinski
U mnie dziala i juz nie pisze na C:8)
Moje wypociny