Strona 4 z 16 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 152

Wątek: Adobe Lightroom Beta dla Windows pojawiło się

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaqi
    jasny-pokój ma być programem do kompleksowej obróbki foto i katalogowania bez potrzeby kupowania PSa

A Adobe o tym wie?
    --

pozdrawiam,
    Rafał

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ale to ze scroll nie dziala to porazka...
    ...

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Ale to ze scroll nie dziala to porazka...
    Komu nie dziala temu nie dziala

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

wlasnie zaintstalowalem na moim kompie gdzie pies chodzi bardzo dobrze lightroom wyswiatla napis "working"
    szata graficzna ok
    do podstawowej obrobki wyglada ze bedzie tez ok

jak poprawia szybkosc ze obrobka 500 raw`ow potrwa tak jak na ps`ie bedzie ok jesli w tym tempie to klapa. nie kupie kompa za 15000pln aby mi jeden program dobrze chodzil

ciekawe jeszcze jak bedzie pracowal na dwoch monitorach??
    probowal ktos??

ale wyscig o profi foto miedzy adobe i aple wyglada ciekawie zobaczymy czym to zaowocuje

aaa dominik napisal ze za darmo. tak ale do stycznia a pozniej ???
    mysle ze zostane na razie przy psie z nr 7 a juz wiecej tez niz w lightroom`ie mozna zwojowac i szybciej w photoshop elements 3 lub 4
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Strasznie szybko zdążył mnie zirytowac. M.in. szybkośc i chamstwo. Po paru minutach oznajmia, że ząda więcej miejsca na C: i mam do wyboru: wywalic system operacyjny (nic innego tam nie mam :P ) albo quit. Nie umiem zmienic dysku, ktorego uzywa. Do tego narzuca sztuczne myślenie w kategoriach jakiejś library :/
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu Awatar tomaj_2
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    O matroxie koledzy wspomnieli. Mam nadzieje ze skoro uwazasz ze roznice sa...
    Hmm niestety na chwile obecna nie potrafie tzn. nie ma testow ale jak znajde to podesle. Sam tez nie wygeneruje bo aktualnie nie mam dostepu do Parhelii. Pozostaje na razie wiara :grin:
    Zreszta shaqi tez sie wypowiedzial pozytywnie o Matroxie
    Kiedys (ale nie tak dawno) widzialem test na benchmark.pl kart graficznych i subiektywny odbior jakosci i ostrosci kolorow.Matrox Parhelia zawsze byl jako "znakomita" i zajmowala pierwsze miejsce
    Ostatnio edytowane przez tomaj_2 ; 19-07-2006 o 21:13
    Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
    Moje wypociny

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE
    Dokladnie, dlatego np. w przypadku Aperture minimalne wymagania dotyczace kart graficznych wygladaja tak:---tu lista---
    Na slabszych kartach nie ruszy (bez kombinacji )

W przypadku Lightrooma wplyw karty graficznej na szybkosc pracy wydaje mi sie duzo mniejszy niz w przypadku Aperture.
    Hmmm ... to co powiecie na to ze bez problemu udalo mi sie uruchomic Lightrooma na kompie ze zintegrowana grafa oparta o 845 Intela ??
    To jest kompletne badziewie a jednak P4 2,66 1GB Ram i nie jest tak źle
    Dodam, że nic nie musialem kombinowac.
    Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
    Moje wypociny

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Nie umiem zmienic dysku, ktorego uzywa...
    Wg tego co zobaczylem to uzywa zmiennej TEMP lub TMP - zobacz jak masz ja u siebie zdefiniowana i zmien na np: d:\temp
    Moje wypociny

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomaj_2
    Wg tego co zobaczylem to uzywa zmiennej TEMP lub TMP - zobacz jak masz ja u siebie zdefiniowana i zmien na np: d:\temp
    No, mam zdefiniowaną na inny dysk. Wygląda mi na to, że on nawet tego miejsca na C: nie próbuje używac, tylko krzyczy, że chce.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    No, mam zdefiniowaną na inny dysk. Wygląda mi na to, że on nawet tego miejsca na C: nie próbuje używac, tylko krzyczy, że chce.
    No rzeczywiscie tempa niby uzywa ale pliki tam tworzone sa male. Calosc wrzuca do Moje Obrazy\Lightroom. Przenies ten katalog w inne miejsce. Program po starcie stwierdzi ze nie widzi library -> wtedy wskaz mu gdzie jest
    U mnie dziala i juz nie pisze na C:8)
    Moje wypociny

Strona 4 z 16 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów