No to i ja opiszę swoją przeróbkę.
Zakupiłem więc zamiennik Canon OC-E3 taki:
Do tego 10m kabla 6 żyłowego ekranowanego i 2 kabelki przedłużki do klawiatury z wtykami PS2. Jedna para wtyczek do kabla 10m a druga do kostek aby pozbyć się tego kabla kręconego co przyprawiał mnie o dreszcze jak na niego patrzyłem
i heyah do roboty.
Rozkręciłem oby dwie kosteczki i sprawdziłem miernikiem czy kabelki lecą równolegle i tak było na wypadek lepiej sprawdzić bo różnie to bywa
Rozrysowałem podłączenie i odlutowałem kabelki:
Zaznaczyłem na fotce 4 sprężynkę by przy rozbieraniu komuś nie zginęła, jest to sprężynka z bolcem, służy ona do blokowania kiedy kabel siedzi już w stopce aparatu - jeśli chodzi oczywiście ten rodzaj kabelka a nie z dokręcaną stopką.
Rozciąłem więc jedną przedłużkę z wtykami PS2 i dolutowałem wtyk męski do kostki na którą zapinamy lampę co wygląda tak:
a żeński do kostki którą zapinamy na sanki aparatu:
O czym należy pamiętać przed przylutowaniem kabli do kostki która siada na sanki aparatu !!! Aby przełożyć sobie wcześniej przed przylutowaniem kabelków obudowę od kostki oraz osłonkę:

I kabel gotowy do przedłużki. Należy przed przetestowaniem miernikiem sprawdzić czy nigdzie kable się nie stykają i czy wszystko dobrze podłączone.
Potem łączymy nasze wtyki PS2 co daje nam kalbelek prosty 5m czy ile sobie tam zostawiliśmy.