Pokaż wyniki od 1 do 10 z 478

Wątek: jak przedłużyć off-shoe do 2-3m. ?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar maxbmx
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Spróbuj zrobic zdjecie teleobiektywem z odległosci kilkudziesieciu metrów Uwazam ze dziwne ze canon radiówki nie wypuscił skoro profesjonalisci to stosuja i to nie tylko do wyzwalania lamp, ale tez do zdalnego wyzwalania puszki(pocket wizard)
    Podczerwień może jest i dobra, ale chyba tylko w pomieszczeniu.
    Moje zdjęcia
    RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxbmx
    Spróbuj zrobic zdjecie teleobiektywem z odległosci kilkudziesieciu metrów Uwazam ze dziwne ze canon radiówki nie wypuscił skoro profesjonalisci to stosuja i to nie tylko do wyzwalania lamp, ale tez do zdalnego wyzwalania puszki(pocket wizard)

Co schyba sie gubie....piszemy o fleszach, wiec ja chcesz aby flesz mial sensowny wpływ na zdjecie gdy bedzie ustawiony w odleglosci kilkudziesieciu metrów od motywu ....
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tdf
    Co schyba sie gubie....piszemy o fleszach, wiec ja chcesz aby flesz mial sensowny wpływ na zdjecie gdy bedzie ustawiony w odleglosci kilkudziesieciu metrów od motywu ....
    Chyba chodziło o to że podchodzisz do motywu, stawiasz lampę, a potem oddalasz się na kiladziesiąt metrów i focisz. Tylko co w ten sposób można fotografować???
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9
    Chyba chodziło o to że podchodzisz do motywu, stawiasz lampę, a potem oddalasz się na kiladziesiąt metrów i focisz. Tylko co w ten sposób można fotografować???
    No chyba zaczne rozmyslac nad tym co mozna by takiego w taki sposób pstryknąc
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxbmx Zobacz posta
    Podczerwień jest NAPRAWDĘ dobra tym bardziej że jej sygnał bez najmniejszych problemów można wzmocnić/przesłać . Najprostszym rozwiązaniem są przedłużacze pilotów RTV - działające też na IR. Sam sygnał z np ST-2 w prosty sposób daje się zogniskować i przesłać na dużą odległość (choćby do fotografi przyrodniczej ze zdalnym sterowaniem lampą). Bo IR zachowuje się jak światło i można to przewidzieć - odbija się np od luster, jasnych płaszczyzn a fale radiowe ...mniej. Zresztą - w naszym otoczeniu coraz więcej "śmiecia radiowego" więc- podczerwień górą.

System Canona jest ok - sam korzystam z dwóch ST2, 580, dwóch 550 i trzech 430. Wymaga wyobraźni przy ustawieniu lamp odbiorczych - ale nie znam innego mobilnego, równie elastycznego systemu - na dodatek pozwalającego pracować wiekszej niż 1 - liczbie fotografujących.
    KAŻDY kabelek wyrwie się w najbardziej niewłaściwym momencie pociągając za sobą COŚ....
    Ale - generalnie - nie ma to jak swiatło zastane...i wtedy 2,8; IS i te sprawy...
    Ps - nie ma żadnej "magii" związanej z długością OFFSHOE - można rozciąć i wstawić nawet 20m. Gorzej jest z rozgałęzieniem....

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa / sosnowiec / gliwice

Domyślnie

czy do przedłużenia tego kabla delty mozna wykorzystać taki oto kabelek:
    http://allegro.pl/item302990734_kabe..._x_0_25mm.html
    nie znam sie na lutownicy wcale a wcale, ale to coś co kupiłem jest tak krótkie że aż strach.

pozdrawiam

a.
    cood [czyt. kud]
    http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
    przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
    moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641

Uprawnienia umieszczania postów