Pokaż wyniki od 321 do 330 z 478

Wątek: jak przedłużyć off-shoe do 2-3m. ?

Widok wątkowy

Bywalec
    Miasto
    Kamienna Góra/Wawa

Domyślnie

No właśnie Canon nie wiem czy podaje, może dlatego że nie było przewidziane przedłużanie na większe odległości. Zresztą takie coś wynika z moich obserwacji jeśli chodzi o występujące poziomy logiczne.

Ja tutaj stawiał bym (z jakiegoś tam doświadczenia jeśli chodzi o transmisję danych) na max. 10m - jeśli to ma być bezpieczne... nie liczyłem bo trzeba by obrać konkretny kabel (jego rezystancję, pojemność itd.) z uwzględnieniem dopasowania do in/out zastosowanych w Canonie bramek.

Tak samo masz rację - to nie automatyka przemysłowa i tutaj nie ma też jakiegoś niebezpieczeństwa jednak utrata jakiegoś fajnego ujęcia też może być dla kogoś irytująca...

Dlatego wcześniej napisałem że jak ktoś robi hobbystycznie może sobie pozwolić na utratę kadru to czemu nie, a osoba której zależy na dobrej i bezbłędnej pracy nie powinna przesadzać z długością przewodu.

Jeszcze tak dodam:
    Odnośnie tego co jest dostępne u Canona, jeśli transmisja była by pewna na dłuższą odległość to Canon poza transmiterem miał by w ofercie dłuższe kable... na których trzepał by ładną kasę bo ile może kosztować trochę drutu z dwoma wtyczkami - a jak widać zbyt na to był by duży.
    No i nie mówię tutaj o PL tylko o zachodzie gdzie ludzie po prostu kupują, a nie jak w PL - każdy orze jak może
    Ostatnio edytowane przez tplewa ; 13-07-2009 o 19:06

Uprawnienia umieszczania postów