No przeca piszę, że zaleta, bez ironii![]()
No przeca piszę, że zaleta, bez ironii![]()
Jakby ktoś chciał wiedzieć to zrobiłem kabel wykorzystując kabel ps2 bez wtyczek na stałe 10m. Z moim metzem 48 nie działa automat, czasem błyśnie dobrze ale przeważnie na maxa, natomiast w manualu działają wszystkie opcje z body. Moc, zoom itd. Pozdrawiam.
Aha, 3 m działały w ettl.
Joł i wesołych.
najtańsze lustro Canona
A co myślicie o tym
http://www.lastolite.com/off-camera-cords.php
Mam dokładnie takie same wtyczki w moim kablu 1.8m spiralce, który kupiłem do pocięcia i dorobienia gniazd PS/2. Wtyczki służą jak na razie dobrze.
Podepnę się pod temat. Chciałem kupić kabel do reporterki, zależy mi na dobrej jakości wykonania więc zdecydowałem się, że te "kilka" zł można dopłacić i mieć coś pewnego. Zastanawiam się tylko nad jednym: w opisach aukcji piszą, że firmowy oc-e3 ma 60cm. To długość całego kabla (rozkręconego)? Do bracketu pewnie wystarczy z zapasem ale jak to wygląda w praktyce w przypadku lampy w łapie? Nie chciałbym też rozciągać go na maxa i wyrywać przez to stopkę czy kabel z kostki... Czy może jednak szukać jakiegoś zamiennika za 100zł, który po rozkręceniu ma 2m?
OC-E3 z tego co mi wiadomo ma >1m, czyli tak akurat na jedną wyciągniętą rękę, ale chyba nie ma sensu przepłacać, zamienniki wydają się być solidne.
Twój to zamiennik?Phottix? Yongnuo?
Tristar FE-CA/2
11 Lung Tak street, Wang Lung Ind. Bldg. 24/F., Unit 7 Tsuen wan, N.T. Hong kong.
www.tristar-photo.com