ojj zdziwił byś sięSieciami zajmuję się zawodowo i to nie na poziomie osiedlowych... Więc uwierz mi że w wielu sklepach można kupić chińszczyzne nie nadająca się nawet na 5-tke (tak pokazuje Fluke DSP 4000)
A tutaj masz sygnały o niskim poziomie więc im lepszy przewód tym lepiejNajlepiej jak by była pętla prądowa - ale nie ma tak dobrze
![]()
a o skrętce cat 5 powiedziałem bo najłatwiej dostępna- więc po co miałem komuś mącić w głowie podając symbol jakiegoś wielożyłowego przewodu
złacza mini din czyli PS nie są zbyt pewne. Można myśleć o jakiś lepszych D-SUB itd. i wyjdzie w miarę tanio...Zamieszczone przez axk
A dlaczego mówię o problemach, bo jak to ma być non stop spinane i rozpinane do tego używane "na dworze" to ile takie złącze wytrzyma, zanim przestanie kontaktować lub coś zaśniedzieje. No chyba że ktoś lubi prowizorkiJa mam takie podejście że jak coś robię w elektronice to ma być to zrobione solidnie, tak aby szybko tego nie ruszać...
A najlepiej jak nie ma być rozpinane to jak stwierdziłem polutować w byle serwisie RVT/GSM zrobią to za parę groszy...