Pokaż wyniki od 1 do 10 z 478

Wątek: jak przedłużyć off-shoe do 2-3m. ?

Widok wątkowy

Bywalec
    Miasto
    Kamienna Góra/Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    A które to skrętki są "złe"? Akurat jej kategoria (związana z maksymalną przepustowością) nie ma tutaj kompletnie nic do rzeczy. Równie dobrze taką przedłużkę można by wykonać wykorzystując skrętkę kategorii 2, lub każdy inny kabel typu "linka".
    ojj zdziwił byś się Sieciami zajmuję się zawodowo i to nie na poziomie osiedlowych... Więc uwierz mi że w wielu sklepach można kupić chińszczyzne nie nadająca się nawet na 5-tke (tak pokazuje Fluke DSP 4000)

A tutaj masz sygnały o niskim poziomie więc im lepszy przewód tym lepiej Najlepiej jak by była pętla prądowa - ale nie ma tak dobrze

a o skrętce cat 5 powiedziałem bo najłatwiej dostępna - więc po co miałem komuś mącić w głowie podając symbol jakiegoś wielożyłowego przewodu

Cytat Zamieszczone przez axk
    Cytat:
    Napisał tplewa Zobacz post
    ...chyba że się stosuje przyzwoite złącza (a to sporo kosztuje).
    Pyłoszczelne przemysłowe złącza dobrej jakości można kupić w cenie kilkunastu złotych za komplet, tak więc nie sądzę aby był to jakiś spory wydatek.
    złacza mini din czyli PS nie są zbyt pewne. Można myśleć o jakiś lepszych D-SUB itd. i wyjdzie w miarę tanio...

A dlaczego mówię o problemach, bo jak to ma być non stop spinane i rozpinane do tego używane "na dworze" to ile takie złącze wytrzyma, zanim przestanie kontaktować lub coś zaśniedzieje. No chyba że ktoś lubi prowizorki Ja mam takie podejście że jak coś robię w elektronice to ma być to zrobione solidnie, tak aby szybko tego nie ruszać...

A najlepiej jak nie ma być rozpinane to jak stwierdziłem polutować w byle serwisie RVT/GSM zrobią to za parę groszy...
    Ostatnio edytowane przez tplewa ; 09-07-2009 o 23:36

Uprawnienia umieszczania postów