Zobacz tutaj http://allegro.pl/item556359379_cano...oe_cord_2.html ze zdjęcia wygląda jak OC-E2 ale popytaj sprzedawcę co tak na prawdę sprzedaje
Zobacz tutaj http://allegro.pl/item556359379_cano...oe_cord_2.html ze zdjęcia wygląda jak OC-E2 ale popytaj sprzedawcę co tak na prawdę sprzedaje
....robiłbym lepsze zdjęcia jak miałbym lepszy aparat
może i jest napisane, a może nawet (jak) byk - popatrz na zdjecia i porównaj z innym OC-E3 to zobaczysz różnice
W porównaniu do innych OC-E3 powyższy różni się sposobem blokowania w sankach, jednakże OC-E2 wygląda tak :
EOS + Speedlite
więc właśnie ten z aukcji wygląda bardzo podobnie z takim właśnie sposobem blokowania
Gdyby to kogos kiedys zainteresowalo - okazyjnie sprawdzilem przerobiony zamiennik delty na wtyczki PS/2 i podlaczaone razem 3 przedluzacze 10m PS/2, wszystko dziala na ponad 30metrach bezproblemowo (ETTL / 430EX1).
Czy ktos wie moze jaki kolor odpowiada kabelkowi, ktory laczy uziemienie przedluzacza PS/2 (7 kabel, okragla blaszka/mocowanie wtyczek) ?
Nie mam wtyczki do rozebrania, a chcialbym to sprawdzic. :/
edit: rozebralem swoje off-s i sprawdzilem miernikiem - NIEBIESKI.
Ostatnio edytowane przez siudym ; 22-03-2009 o 22:55
Foty super! Mamy pytanie, sorry że takie głupie... czy dla działania ETTL nie ma znaczenia położenie lampy? czy system funkcjonuje prawidłowo tylko gdy lampa jest na sankach aparatu, czy też gdziekolwiek, a jeżeli gdziekolwiek, to czy zapodana do softa tak jak u Ciebie, czy to wszystko działa w systemie prawidłowo?
W praktyce nie ma znaczenia. Niby coś tam się nie zgadza z odległością lampy i aparatu od celu ale ja nie zauważyłem żeby jakieś dziwne i nieprzewidywalne rzeczy wychodziły. Poza tym i tak "macam" najpierw światło, robię korekty i dopiero strzelam.
Softbox jako światło kontrowe, od przodu biała blenda.
a niżej bez softboxa :-)
Ostatnio edytowane przez MMM ; 04-04-2009 o 22:26