Pokaż wyniki od 1 do 10 z 478

Wątek: jak przedłużyć off-shoe do 2-3m. ?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Światełko z mojego softboxa 60x90 na przedłużonym kablu z 580EX II.

Ogólnie to foty się robi z tym bajecznie prosto i przyjemnie. Korekcja ekspozycji tła i modela jednym palcem. Chcemy zmienić przysłonę a wszystko pozostawić bez zmian i nie podchodzić do lampy i nic w niej nie kręcić? No problem, automatyka ETTL wszystko zrobi za nas.
    Kabel 10 metrów jest absolutnie wystarczający do każdego zdjęcia, a stawianie softboxa w większych odległościach od modela i tak nie ma sensu bo się światło robi płaskie.

Bardzo dobrze działa tryb h-sync. Na dużych przysłonach typu f/1.2 - f/2.0 oświetlałem obiekt ustawiony w cieniu przy czasach 1/5000s przy bardzo mocnym kontrowym świetle słonecznym.

Wszystkie części ze statywem, softboxem, kablem kosztowały około 350zł. No do tego jeszcze tylko dodatek w postaci 580EX żeby coś świeciło :-)
    A masz jakąś fotkę back stage? To znaczy jak wyglądało ustawienie śiatełka i ew. jak by wyglądała fota bez lampy?
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hiv Zobacz posta
    A masz jakąś fotkę back stage? To znaczy jak wyglądało ustawienie śiatełka i ew. jak by wyglądała fota bez lampy?
    Softbox na był ustawiony tuż za prawą krawędzią zdjęcia w odległości ok jednego metra.
    Nie mam bo w trakcie sesji zapomniałem nawet żeby coś zrobić, ale to było coś takiego jak niżej bo to zrobione próbnie prawie w tym samym miejscu. Zobacz też jaki jest cień od nóg modelki, widać że światła nie ma prawie wcale po tej stronie.

Jeszcze jedno z tej sesji
    Na tym softbox był z pół metra dalej i już widać że światło gorsze, mniej rysujące, bardziej płaskie.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 29-11-2008 o 21:55

Uprawnienia umieszczania postów