koledze wyżej micles chodziło o omomierz chyba... zrobiłem wszystko bez gniazd PS2 i jest to samo... nie wiem czemu jest taka jedna sprawa 3 żyły przewodu który mam mają rezystancję 0,9Ohm/10m a pozostałe 3 1,6Ohm/10m i to chyba to jest przyczyną tego zjawiska te o większej rezystancji dałem do zwierania styków jak w zwykłym przewodzie z gniazdem PC (czyli tak jak miało by działać na manualu) pozostałe dałem do reszty pinów (został jeden o większej rezystancji) i podłączam i co nie działa... ale zrobiłem tak że zamieniałem ten przewód o wiekszej rezystancji z innymi o mniejszej i w ostatnim zestawieniu działa prawie poprawnie czyli czasami nie błyska... trochę to jest denerwujące i chyba będę próbował robić inaczej kupię przedłużkę do klawiatury gotową i wtedy zobaczę... nieraz jest tak że np. jak wciskam spust migawki do połowy to wspomaganie autofocusa działa a jak docisnę spust do końca to lampa nie błyska... nic nie pozostaje jak tylko próbować dalej... może mieć znaczenie to że zastosowany przewód ma żyły drutowe a nie linkę???