to moze do tips &.. to przenieśc
Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.
o widzisz...... w sumie możnaby to połączyć![]()
bez przesady... choć z drugiej strony może tak (jeżeli to kogoś interesuje) bo trochę zabawy z tym jest ;-) tym bardziej, że japońce część rzeczy posklejały
pozdro.,
m.
http://www.allegro.pl/item272455145_..._e3_canon.html
Cena bardzo przystępna w porównaniu do oryginału i przenosi e-ttl.
Potwierdzam, musieli mieć bardzo niedokładny przyrząd pomiarowy że im 180 cm wyszlo, no chyba ze mierzyli na ile maksymalnie (bez względu na stan) da się rozciagnac np na silowniku hydraulicznym
Wogole jakos dziwnie mi to wspolpracuje, jak przekrece zacisk na lampie to przestaje dzialac (w momencie blysku, miga tylko czerwona dioda na froncie lampy i to nie ta od AFa) ale wysylac do nich raczej nie bede, przezyje jakos z takim stanem rzeczy...
20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R
musisz sie zorientowac czy to jest linka czy drut, zdaje mi sie ze w delcie jest drut (rozkręcałem jedną stopkę, ale teraz juz nie pamietam). Potrzebne jest 6 żył, ja sobie to zrobie na kablu sieciowym od kompa (8 żył). Wtyczki zakładam też takie jak do sieciówki, a łącze je na kostce, troche duża ale wydaje mi sie że tak będzie najwygodniej. Jedna wtyczka 0,50zł, a kostka 3zł.
sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
Fotograf ślubny
a jaka maksymalna dlugosc kabla mieliscie w swoich przerobionych OFFSHOE? ja dzisiaj podczepilem 11m kabla 5 zylowego z ekranem i lampa blyska ale w lampie zamiast ETTL pokazuje sie TTL :/
nie wiem czy to kwestia straty sygnalu spowodowana dlugoscia kabla czy moze sam kabel jest nieodpowiedni. jesli komus smiga na dlugosci wiekszej niz 5m to sprobuje jeszcze raz ze skretka![]()
a moglbymoglby ktos umiescic instrukcje krok po kroku jak to rozmontowac, przedluzyc i zmontowac z powrotem? Jestem laikiem w takich kwestiach, a nie chcialbym 90zl w bloto wyrzucic![]()
rozmontowac mozesz stopke którą mocujesz na aparacie, odklej tą czarną naklejkę, pod spodem są śrubki, ...pozostaje rozkręcić i wszczepić kabel.
Ja osobiście rozetne swój w połowie i zrobie na kostce żeby można wrócić do pierwotnej długości.
Jak będę miał zrobione to wstawie jakieś foty
sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
Fotograf ślubny