Uszkodzony kabel TTL jest obecnie prawie tyle samo warty co nowy kabel TTL![]()
Uszkodzony kabel TTL jest obecnie prawie tyle samo warty co nowy kabel TTL![]()
Wtyczki nic nie rozwaląD-SUB będą ok, są większe ale za to bardziej wytrzymałe od mini-din (PS).
Jak polutujesz ok i nie pomieszasz kabli będzie działać...
dj_drops:
tak jak ktoś stwierdził najtaniej to kupić jakiś kabelek...
musiapropos zdalnego wyzwalania, jestem na etapie już budowy takiego urządzenia z ttl, teoretycznie powinno działać (z założeń i wyliczeń)jak dobrze zrobisz obsługę transferu danych to spokojnie się wyrobisz z czasem...
Goomis: to musi działać, jeżeli dobrze połączysz![]()
Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
http://noop.pl <-homesite
Ja tego nie będę łączył. Gdyż bo ponieważ nie mam lutownicy. Chciałem pożyczyć ale kumpel ma jakąś tam hiper duper i powiedział "nie dam" na co ja: "jak taki mądry to zrób mi to" -"ok" :-D kumpel po elektroniku więc wierzę w niego :-P
P.S. poprzednio wkradł się błąd za ps/2 zawołali ode mnie 14zeta za komplet(7 za pojedynczą) a d-suby dostałem za 6zeta za komplet wtyczek + obudowy ;-)
Ogólnie dałem 32zeta za zestaw do przedłużenia + 169 za kabel sam w sobie więc razem 201 za wszystko - jak będzie hulać e-ttl na ~15m w dodatku na 2lampy to warto :-D
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
No to widzisz masz problem z głowy
Czy zadziała na 15m to nie wiemto jest raczej loteria
RS232 z tego co pamiętam ma chyba max. 15m przy stanach +12V/-12V
ale tutaj też ma wpływ szybkość transmisji...
Coś gdzieś czytałem na forum (nie wiem na ile to pewne) że Canon to max. 10m...
natomiast sygnał ma o wiele mniejsze poziomy napięć niż RS232, częstotliwość sygnału CLK w E-TTL to ok. 104kHz. Jedyna zaleta właśnie w tym że leci CLK więc może ruszy, a może i nie... Tak samo mogą być jakieś problemy w mocno zakłóconym środowisku...
Jak już miliard razy tu pisałem, chodzi mi na PS/2 na 25m w 100% prób. Więcej przedłużaczy w domu nie mam![]()
Kupię jeszcze z 10m czarnego, bo na razie mam tylko taki oliwkowy, to zobaczymy czy pociągnie![]()
A mnie liczba błędów nie obchodzi, ważne żeby nie opóźniało zrobienia zdjęcia i błysnęło wtedy kiedy trzeba :P