Ze starą 5d jest ok? O kurczaki. Ja mam problem z 20D.
Ze starą 5d jest ok? O kurczaki. Ja mam problem z 20D.
rozwiązałem problem z moim 350D i 430EX II w sumie to głupia sprawa... wszystko będzie działać na jednym i drugim przewodzie (który kupiłem ostatnio 11m 8 żył z ekranem) cała wina leży w kostce przy lampie jak bym to zauważył przed rozcięciem przewodu to bym im to odesłał ale za późno... po prostu czasami jak wkładam lampę na kostkę z Delty to nie zawsze "styka" jak trzebaprzewód kupiłem w foto-tip możliwe że trafiła mi się jakaś felerna sztuka... nie wiem może posiadacze metz'ów też macie ten sam problem??? ja miałem takiego pecha że za każdym razem jak wkładałem lampę w przewód 1,8m to wszystko git działało a jak dosztukowałem te 10 czy 11m to jakoś raz działało raz nie i myślałem że to przewód a jednak nie... jak lampa była źle włożona to w momencie kiedy powinien być błysk z palnika to był błysk z miejsca gdzie jest wspomaganie auto focusa... albo lama była w trybie TTL a nie ETTL... pozdrawiam i życzę szybkiego rozwiązania problemu...
Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L
może chodzi o to że lampy metza i sigmy mają lekko inny rozstaw pinów na lampie... jest to możliwe...
http://www.infoto.pl/pl/Products/816...ttl_e_tt/Show/
Czy ktoś bawił się czymś takim? TTL na dwie lampy? wcześniej ktoś w tym temacie pisał, że się nie da rozdzielić tego sygnały na dwa. A tu prosze.
Takie coś przedłużyć po 5 merów na strone i przenośne studio z pełną automatyką w wersji mini. Bardzo mnie korci taki kabelek![]()
nawet chyba w tym wątku ktoś pisał że ma taki kabel i że mu działa
Edit: znalazłem http://www.canon-board.info/showpost...postcount=2499
Ostatnio edytowane przez arturs ; 21-05-2009 o 23:24
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Ale nie będzie sterowania grupami. Będzie działać tylko jeżeli będziesz miał 2 takie same lampy, no i każda z nich będzie miała te same ustawienia, także studio takie trochę słabeJuż lepiej drugą lampę kombinować jako Slave'a...
Dwie identyczne czy dwie z ETTL-em? 580 i np 420 nie będą działały rzem na tym kablu? Grupy mi nie potrzebne. Identyczne nastawienia, czyli nie ma opcji jedną lampe dać na 'plus' drugą na 'minus'??
"Doradzali" żeby były takie same. Nie ma "ustawień", bo aparat musi widzieć je jako "jedną" lampę.