Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: 20d vs 30d

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xart Zobacz posta
    jeszcze jedno male pytanko
    do tej pory operowalem Eosem 30 analogowym w ktorym migawka chodzila w miare cicho

jak sie ma trzask migawki porownujac 20d do 30d ??

20 d slyszalem to tak jakby ktos walnal w aparat a jak to sie ma w 30 d ??
    Jest lepiej. Odgłos jest przyjemniejszy - mniej ostry przez to trochę bardziej dyskretny - choć specjalnie cicho nie jest. Przy okazji zapewniają o trwałości migawki 100 tyś klapnięć w 20D o tym milczeli.

Dla mnie np.: istotna zmiana to możliwość robienia zdjęć seryjnych 3kl/s - nie zawsze 5 mi jest potrzebne. A druga dla mnie najistotniejsza poprawa w stosunku do 20-tki to zwiększenie buforu w RAW-ach do 11-tu zdjęć.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja uważam, że 5 klatek na sekundę może nie wystarczyć, zwłaszcza jak strzelasz ustawiając bracketing. Dlatego lepiej 5 niż 3.
    Zrzucanie rawów (ilość) nie do końca zależy od bufora, wydaje mi się, że także od szybkości kart CF.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Deka Zobacz posta
    Ja uważam, że 5 klatek na sekundę może nie wystarczyć, zwłaszcza jak strzelasz ustawiając bracketing. Dlatego lepiej 5 niż 3.(...)
    Chyba w tym pierwszym zdaniu chodziło Ci o 3/kls . A czy lepiej - ja potrzebuję czasami dłuższej serii w czasie (a nie ilości zdjęć) i dlatego 3kl/s bardzo mi się przydaje - także to jednak zależy od indywidualnych zapotrzebowań.

Cytat Zamieszczone przez Jacek Deka Zobacz posta
    Zrzucanie rawów (ilość) nie do końca zależy od bufora, wydaje mi się, że także od szybkości kart CF.
    Długość serii zależy wyłącznie od wielkości bufora w aparacie - nawet na SanDisk Ekstreme IV jest tylko (dla mnie ) 11 raw-ów w serii - jedynie bufor Ci się szybciej zwalnia.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-11-2006 o 17:29 Powód: Poprawiony "skrót" SD :)
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jak Ty tam Kolekcjoner kartę SD wsadziłeś do tego 30D
    FOTOINKWIZYTOR

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Jak Ty tam Kolekcjoner kartę SD wsadziłeś do tego 30D
    SanDisk - mój skrót SD jest rzeczywiście mylący także poprawiam .
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

No to chyba jednak 20D wezmę Przyzwyczaiłem się co prawda do ekranika w 7D ale jakoś to zniose :-) Ale brak spota w aparatch Canona to porażka. Ja już w swojej starej M 505si miałem

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kosmo Zobacz posta
    No to chyba jednak 20D wezmę Przyzwyczaiłem się co prawda do ekranika w 7D ale jakoś to zniose :-) Ale brak spota w aparatch Canona to porażka. Ja już w swojej starej M 505si miałem
    W 30D jest. Jeszcze nigdy nie użyłem ale widocznie już tak mam .
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna
    Miasto
    pl

Domyślnie

Witam serdecznie
    Jest to mój pierwszy post na Szanownym Forum
    Zastanawiam się dlaczego w moim aparacie (30d) ilość zdjęć w serii wynosi tylko 9 (raw-ów bez jpg-a) ? W instrukcji napisane jest, że maksymalna ilość zdjęć w serii (raw) to 11
    Karta 4 GB 120X 18 MB/s

Bywalec Awatar Dragunov
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Pewnie masz stary soft i wyświetla Ci 9, a jak zrobisz serię to wyjdzie 11.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Wejdź na stronę Canona i pobierz nowszy.
    Ostatnio edytowane przez Dragunov ; 07-06-2007 o 21:59 Powód: Automerged Doublepost
    7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
    http://piotrplyszewski.pl/

Dopiero zaczyna
    Miasto
    pl

Domyślnie

Mam nowy soft w aparacie (wersja 1.0.5)
    "Użycie szybkiej karty CF może zwiększyć długość serii"-wedle instrukcji.
    Czy ktoś z forumowiczów może to potwierdzić ?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów