Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: BIOS CANON A-70

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Justyna
    Jeśli na starym wszystko pięknie działało, a między nowym nie ma żadnych różnic po co uaktualniać?
    Tylko po to by miec najnowszy .
    Powody trzy:
    1. Onanizm sprzetowy - miec wszystko najlepsze, najnowsze, najdrozsze
    2. Paranoja - a nuz ten nowy firmware cos jeszcze poprawia czego producent nie wymienil
    3. No bo tak

GUja
    Guest

Domyślnie

Vitez - onanista sprzetowym w szczegolnosci canona to jestes ty :P

a ja mam jeszcze takie male pytanie :

matryca w a60 i a70 ma taki sam fizyczny rozmiar ?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GUja
    Vitez - onanista sprzetowym w szczegolnosci canona to jestes ty :P
    Naucz sie czytac emotikony i w ten sposob wykrywac dowcipy a nie niepotrzebnie sie probojesz odgryzac .

Co do wymiarow: www.dpreview.com

Sensor size (A60) 1/2.7 " (5.27 x 3.96 mm) (A70) 1/2.7 " (5.27 x 3.96 mm)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartek
    Your just saying things about autography
    Hihi, super Przypomniało mi się "W pustyni i w puszczy" Szkoda tylko że nie wiem co to jest to autography.

Justyna
    Guest

Domyślnie

Na jakimś forum w Internecie przeczytałam jak ktoś napisał, że matryca w Canonie A70 i w Canonie A60 jest ta sama. Jedynie dostęp do niektórych pikseli został programowo zablokowany (jak to się często spotyka w kartach graficznych i procesorach numerycznych, producent często nie produkuje nowego, tańszego modelu lecz ogranicza dostęp do jego pełnej funkcjonalności po przez odpowiednie oprogramowanie). Czy to jest prawda? Jeżeli wgrać oprogramowanie dostępne dla A70, do A60 czy w tańszym modelu Canona, filmy będą w rozdzielczości 640x480?

GUja
    Guest

Domyślnie

Justi - tez sie nad tym zastanawiam . Chyba trzeba do ruskich napisac o jakis dobry soft :> ... ale po co uaktualniac softa ...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Justyna
    Na jakimś forum w Internecie przeczytałam jak ktoś napisał, że matryca w Canonie A70 i w Canonie A60 jest ta sama. Jedynie dostęp do niektórych pikseli został programowo zablokowany
    Matryca fizycznie wielkoscia jest ta sama, natomiast ilosc czujnikow na niej (pikseli) jest wieksza w A70, stad wiecej megapikseli. Rozdzielczosc filmikow ma sie jednak nijak do rozdzielczosci matrycy a tylko wlasnie do software, wiec patrz dalej...

Jeżeli wgrać oprogramowanie dostępne dla A70, do A60 czy w tańszym modelu Canona, filmy będą w rozdzielczości 640x480?
    Oryginalny firmware Canona wykrywa na jakim "siedzi" aparacie i nie da sie wgrac do innego. Mozna jedynie liczyc na hacka czyli nieoryginalny firmware tak jak w przypadku 300D .

Początki nałogu Awatar satriani

Domyślnie

z tego co mi wiadomo to upgrade A60 do wersji 2.0.0.0. eliminował kilka błędów, min błąd z zacinaniem się obiektywu, (opinia serwisanta Canona)

[ Dodano: 01-09-2004 ]
    natomiast nigdy nie spotkałem się z opinią że pogarszał jakość zdjęć

Justyna
    Guest

Domyślnie

A jak ma się zacinanie obiektywu do oprogramowania? Jeśli obiektyw się tnie to raczej wina mechaniki. Takie jest moje zdanie. Troszkę mnie rozczarował A60. Kiepściutko wypadł w moim teście na ostrzenie, w lekko zaciemnionych miejscach. Robiłam zdjęcia samochodu w garażu za oświetlenie posłużyły dwie żarówki, było dość jasno, ale Canon A60 miał bardzo ogromne trudności ze złapaniem ostrości w tych warunkach, a Sony P73 nie sprawiał najmniejszych kłopotów. Troszkę mnie to zasmuciło. Mimo wszystko nadal cenię sobie swojego Canonka

Początki nałogu Awatar satriani

Domyślnie

Widocznie jakoś się ma skoro zacinanie obiektywu posiadało swój kod a upgrade go jakoś omijał.
    Cytuję to co usłyszałem od serwisanta.

[ Dodano: 02-09-2004 ]
    a może problemy z robieniem zdjęć w ciemnych miejscach przy a60 były spowodowane wielosegmentowym pomiarem światła?

Ja też miałem problem kiedy robiłem zdjęcia z imprez ale zazwyczaj zmiana rodzaju pomiaru dawała lepsze rezultaty.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów