Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Jaka lampa do EOSa 50?

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Jaka lampa do EOSa 50?

Konkretnie waham się między 550EX a Metz 54 MZ3. Wiem że użytkowników tej pierwszej znajdzie się pewnie wielu . Może ktoś ma doświadczenie z tą drugą? Proszę o opinie. Mogą być subiektywne

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Taki ogolny hint... przy wszelkich pytaniach typu "jaki aparat" "jaki obiektyw" "jaka lampa" "jakie akcesoria" nalezy podac rowniez wskazowki - "a do czego ci potrzebne to o co pytasz" ?

W zaleznosci od rodzaju zdjec, czyli zapotrzebowan... moze ci wystarczyc 380EX, moze wystarczyc Metz a moze ledwo wystarczac 550EX.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W sumie racja. Źle sformułowałem pytanie. Właściwie to wiem teoretycznie co potrafi jedna, a co druga lampa. Ale co innego opisy, a co innego opinie użytkowników (zwłaszcza o Metza mi chodzi). Lub może kogoś kto używał i jednej i drugiej? Tym bardziej że możliwości są podobne, a ów Metz cenowo odpowiada 420EX

Coś już napisał
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

porównanie i opis obu lamp był zamieszczony w "Foto" nr 6 z 2001 , jak znajde w archiwum to wyśle ci skan.

Coś już napisał
    Miasto
    Myślenice

Domyślnie

mam metza 44, zrobilem z nia chyba 5 zdjec, i wszystkie sa ok. jakbys chcial moge ci ja w rozsadnej cenie oddac (12 miesiecy gwarancji) bo niestety potrzebuje chwilowo pieniedzy i sprzedaje wszystko co mam

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To rzeczywiście niewiele te 5 zdjęć. Sorry ale właśnie nabyłem 54 mz3 za 750zł. W związku z czym raczej się nie skuszę na tą 44. Aczkolwiek jeśli nie ja to może kto inny....

Coś już napisał
    Miasto
    Myślenice

Domyślnie

no chcialbym :-)

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

ryhu, zapytam na szybko, ten Metz ma chyba ruchomy palnik tylko w jenym kierunku?

Ten sam Metz idzie na Allegro za 750zł od reki ..
    1: Canon G5 + Speedlite 420EX, tuleja 52mm; UV Marumi MC-WPC 52mm; CF Kingston 512MB+32MB; torba; Velbon DX888; baterry pack
    2: Praktica LB, CarlZeiss 35/2.8; Pentacon 50/1.8; Pentacon 200/4; pierścienie makro; osłona przeciwsłoneczna

Domyślnie

a jakaś tańsza lampka do 50'tki do foto ślubnej?? 380EX wystarczy??

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Hmm, z wbudowaną lampką też można zdjęcia robić...
    A tak poważnie, to wszystko zależy od tego jakie te zdjęcia chcesz robić. Jeśli nie masz więcej kasy to proponuje nabyć tą 380EX. Kiedy przestanie Ci wystarczać - zmienisz na coś mocniejszego. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, wiem coś o tym;-)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów