Cholera, zwykle czytam posty do konca. Tym razem, jak widać mi się nie udałoZamieszczone przez Peri Noid
![]()
Cholera, zwykle czytam posty do konca. Tym razem, jak widać mi się nie udałoZamieszczone przez Peri Noid
![]()
zdecydowałem się na zakup, mam nadzieję, że spełni moje oczekiwania
Czekamy na opinie, moga się przydać następnym zainteresowanym.Zamieszczone przez himi
Zamierzam, zamierzam. Sam od dawna szukałem jakiś postów na temat takich lamp. I nic... Przesyłka dotrze pewnie w czwartek, więc pod koniec tygodnia dam znać. BTW ma ktoś instrukcję do tej lampy
Lampa już u mnie. 34 -AF C Digital w pełni współpracuje z 350 d. Ładnie doświetla w dzień. Moja ma dodatkowo dyfuzor, który rzeczywiście ładne rozprasza światło. ETTL działa, wspomagania AF doskonałe. Uważam, że warto. Dzisiaj w po ciemku chcę jeszcze sprawdzić jak radzi sobie z doświetlaniem na odległość.
Więc nocne zdjęcia nieco gorzej. Pracuję nad tym, ale nie jest to łatwe. Wspomaganie AF po ciemku to niestety bardzo słaba strona cullmanna. Mam nadzieję, że praktyka będzie pomocna w przyszłości.
Jakiej jasności są te twoje obiektywy? Ja w pełnej ciemności nie robiłem zdjęć z tą lampą na większą odległość, tylko na kilka metrów - i sprawowała się idealnie (imprezka na jesieni). Na większą odległość (>10m) nie próbowałem. Tylko ja to robiłem z Tamronem 28-75/2.8, więc jasnym. I to na f/2.8.Zamieszczone przez himi
Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)
kit 18-55 i zoo 70-300 sigmy. Niedoświetlone momentami miałem na kicie. Jeszcze ją wyczajam.