Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: [KEEK] - sztuka fotografii bezpośredniej

Bywalec Awatar KEEK
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzien dobry.

Przepraszam, ze zarejestrowalem sie na tym forum mimo, ze nie posiadam Canona. Na swoje usprawiedliwienie moge napisac, ze mialem kiedys dwa i bylem z nich zadowolony. Aha - Nadal mam i uzywam lampy 277T - bardzo ja sobie chwale.

Natrafilem na te dyskusje przez calkowity przypadek, przegladajac google w poszukiwaniu czegos innego.

Dziekuje Diego za zainteresowanie moimi zdjeciami i za tak wspaniala reklame. Wyslij rachunek - byleby niezbyt wysoki.

Zanussi - zadnego udawania klasycznej fotografii. To ona w jak najczystszej postaci (no moze prawie najczystszej bo bez skanera sie nie obeszlo). Zabki o ktorych wspomniales to wyciecia w kasetce Hasselblada. Powstaja na kazdym negatywie i nie maja nic wspolnego z blonami LF gdzie sa fizycznie wyciete z powodu o jakim juz napisales. Zdjecia bez zabkow sa z innej kamery jednakze tak samo jak z Hasselblada sa skanami z calej klatki.

Fotoedytorem Faktu nigdy nie bylem. Super Expresu kiedys - owszem. Obecnie newsroom w jednej z najwiekszych polskich agencji fotograficznych. - Jesli ktos ma dobre zdjecia i podchodzi do fotografowania serio to zapraszam.

Vitez - jak najbardziej mozna porozmawiac ze mna na powaznie. W spokojnym miejscu, bez tlumow i bez rozpraszania przez powabna kobiete ktora raczyles ze soba przyprowadzac. Trudno sie wtedy skupic

Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje za zainteresowanie.

K.
    Ostatnio edytowane przez KEEK ; 31-08-2006 o 20:53

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Czyżbyś był autorem we własnej szanownej postaci?
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Bywalec Awatar KEEK
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nic nie jest pewne w dzisiejszych czasach, ale wydaje mi sie, ze tak.

Dopiero zaczyna Awatar mrSaint
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

piekne zdjecia...........

Twoje prace, z ktorymi zetknalem sie czytajac, p.r.f i cyfrowa siostre p.r.f.c zainteresowaly mnie srednim formatem. Obecnie szukam cos na poczatek, sprobuje chyba mamyia-je c330......

pzdr

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KEEK Zobacz posta
    Vitez - jak najbardziej mozna porozmawiac ze mna na powaznie. W spokojnym miejscu, bez tlumow i bez rozpraszania przez powabna kobiete ktora raczyles ze soba przyprowadzac. Trudno sie wtedy skupic
    Iza praktycznie na krok mnie nie odstepuje wiec wychodzi na to ze nie mam szans powaznie z toba porozmawiac

Btw mamy na forum i Nikonierow i Mamiyowcow wiec bez obaw o brak Canona mozesz czasem wpadac.

Domyślnie

Obok naprawde swietnych kadrów, masa takich przecietniaków (przez duze P), ale przeciez nie z samych arcydziel reportaz sie sklada. Jako tlo do opowiesci wszystkie fajne. Poniewaz mialem okazje focic Hasselem wiec podejrzewam, ze prawdziwy "wygar" tych zdjec mozna ocenic na papierze wlasnie lub slajdach. Czasami , ja swoich nawet nie skanuje, bo nie warto psuc efektu szkiel Zeissa

PS
    Zeby nie byc goloslownym. Cala seria Street Life - take se bym powiedzial. Dla mnie to nie jest street photography, chyba ze jedynym zbieznym punktem ma byc ulica. Jesli tak, to ok.

No bo co to za street life -
    http://keek.ovh.org/OTS41.html
    ?

To raczej wlasnie Suprowa "reporterka" w duzym nawiasie.
    Ostatnio edytowane przez iczek ; 01-09-2006 o 18:10

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

iczek: alez czy keek gdzieś napisał że to ma być street photo?
    street life to rpzercież życie ulicy...
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Domyślnie

Widzialem te zdjecia juz duzo wczesniej i musze powiedziec ze mam je w pamieci a wiec dzialaja i to bardzo dobrze !! gratuluje, podziwiam i zazdroszcze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    iczek: alez czy keek gdzieś napisał że to ma być street photo?
    street life to rpzercież życie ulicy...
    No ok - zagalopowalem sie. Jesli tak to interpretowac to zgoda.
    Ja w domysle potraktoalem to jakos street photo...

Oddaje honor...

Bywalec Awatar KEEK
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Fotografia jest nudna. Wciaz te same rzeczy przemykajace przed obiektywem, a na dworzu (polu) zimno. Zeby nie wychdzic, lepiej powydurniac sie grafomansko. Ostatnio wszyscy zamykaja blogi, lub przechodza w kregi eksluzywne, a mnie naszlo po staremu.
    Jesli komus nie przeszkadza zbyt duzo liter, to zaprosze jeszcze tutaj:
    http://rewers.blogspot.com

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów