Pokaż wyniki od 1 do 10 z 71

Wątek: RSE- problem

Mieszany widok

Domyślnie

jedno spostrzeżenie - irfanview z pluginem do raw

przy konwersji crw na jpg wychodzi dokładnie taki sam jpg jak crw (czasem o to właśnie mi chodzi);
    czy jest to spowodowne tym ze irfanview czyta zaszyty w crw mniejszy plik jpg? wiec nie bedzie roznicy przy konwersji?

@janusz body
    trudne to suwanie suwakami tak aby sie zdjecie podobalo - mi czasem sie raw podoba i moglbym od razu go miec na papierze....:rolleyes:
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pst

przy konwersji crw na jpg wychodzi dokładnie taki sam jpg jak crw (czasem o to właśnie mi chodzi);
    czy jest to spowodowne tym ze irfanview czyta zaszyty w crw mniejszy plik jpg? wiec nie bedzie roznicy przy konwersji?
    Zależy co ustawisz w opcjach. Domyślnie czyta zaszytego jpga. Ale można włączyć konwersje (m.in. przez biblioteki canona albo przez plugin oparty na dcrawie)
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pst

@janusz body
    trudne to suwanie suwakami tak aby sie zdjecie podobalo - mi czasem sie raw podoba i moglbym od razu go miec na papierze....:rolleyes:
    Nikt nie mówił, że będzie łatwo

Irfan, z tego co wiem, nie ma CMS-a, więc to co pokazuje to sRGB. Z przeglądarek będę uporczywie polecał FastStone - widzi RAWy, może nawet "wywoływac" je do jpeg-ów i ma CMS. Do podglądu RAW-ów jest najszybsza z mi znanych. No i jest za darmo.

Janusz

Uprawnienia umieszczania postów