moge Ci puscic na maila, wazy ok 5MB
moge Ci puscic na maila, wazy ok 5MB
Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
Jak długo można patrzeć na teściową z przymrużeniem oka?
-aż się muszka zgra ze szczerbinką...
www.echoart.pl
We właściwościach ekreanu należy zastosować sRGB Color Space Profile. W RSP w preferences sprawdzamy czy również jest sRGB Color Space. RSP powinien użyć tego profilu automatycznie. Poza tym należy skalibrować monitor za pomocą np. Adobe Gamma lub innego tego typu programu. Zazwyczaj przestrzeń kolorów dostępnych na rynku monitorów jest zgodna z sRGB. Tylko niektóre profesjonalne mają Adobe RGB. Aby kolory były wyświetlane poprawnie musi być przede wszystkim dobrze skalibrowany monitor.
tu nie chodzi o profile bo przy tych samych ustawieniach ja tez nie miałem problemu z "wypraniem" fotek w RSE 2005Zamieszczone przez mark_solo
Oczywiście, że nie chodzi o profilie. Profile nie mają tu zupełnie nic a nic do rzeczy. Chodzi o przeczytanie instrukcji obsługi programu czyli RTFM :-)Zamieszczone przez marekb
Janusz
może chodzi ( nie znam się na RSE ) że ten program wczytuje swoje ustawienia lub ustawienia z aparatu np ADOBE RGB ( DPP pomija profile aparatu i stosuje te które ustawi się bezpośrednio w programie )
to znaczy, że DPP automatycznie podbija kontrast i nasycenie. to dlaczego przez moment wszytko jest oki a za kilka sekund płowieje?? nie ma tego w RSE 2005. a zauważyłem,że po zbyt agresywnej ingerencji w kontrast i inne parametry obraz traci na jakości (artefakty)Zamieszczone przez Tomasz Golinski
tzn?Zamieszczone przez Janusz Body
przypuszczam, że tak właśnie się dzieje, ale jak to wyłączyć?Zamieszczone przez Tomasz1972
Możę pomoc programu RSe pomoże , ja używam tylko DPP .Zamieszczone przez marekb
Read The Fucken Manual (RTFM) - książeczka taka w pdf 79 stron :-) Tam jest wszystko napisane co, jak i dlaczego. Te gdybanie o profilach to bajdy jakoweś bzdurami zwane.Zamieszczone przez marekb
Janusz
EDIT: Książeczka jest w Helpie :-)