Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Czy zamienić Tamron 28-75 na Tamorn 17-50 (APS-C)

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    mam pytanie - staram sie dopasowac do lata sprzed na wesele i ślub - zostalem o to poproszony przez znajomego.
    mam 28-75 (ktory czasem wydaje mi sie troche za miekki do reporterki, ale za to lubie go przy portretach) i 85mm 1.8. body - 40d.
    Teraz jakos musze sie dopasowac z tym co mam (drugie body 400d pozycze na tą okazje..). Do pleneru planuje tez uzyc analoga 300.
    Wiec pozostaje jeszcze uzupelnic obiektywy tak zeby i w kosciele i na weselu i na plenerz sie jakos wyrobic. Jaką opcje byscie polecili?
    moze 28-75 sprzedac, kupic 17-50 tamrona + 50mm na m42 (jakie?) + 135mm na m42 ?
    a moze moj zestaw uzupelnic o Tokine 11-16 ? swiatelko i ostrosc kusi.. ponoc dziala tez na analogu przy 16mm (wychodzi dosc jasna stalka)
    warto byloby tez zamienic moje 420ex na 580, albo nawet dokupic ? 420 jest troche nieporeczna dla mnie (dwa przyciski do zmiany nachylenia w roznych osiach).
    Co proponujecie?
    Wg mnie 17-50 2.8 napewno sie przyda do szerokich ujec oraz 50mm 1.4 lub 1.8 (na m42 na slub raczej nie, bo za malo czasu na zabawe w ostrzenie...) Co do lampy, to lepiej dokupic 580 i masz wtedy mastera a 420 bedzie jako doswietlenie np. 2 planu.

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

jest to jakas opcja..
    ale pokrywa mi się spora czesc ogniskowych 28-50 obu obiektywow.
    580 pewnie jest priorytetem, jako ze nie lubie jak widac swiatlo z lampy, to mysle tez o jakims sporym dyfuzorze na lampe
    inna sprawa, ze poki co mam obiektywy dzialajace pod FF, z tego powodu rozwazam T 17-35/ S17-35, albo po prostu Sigme 20mm 1.8. ostatnio to mnie bardzo kusi, ale nie potrafie porownac jej AF do AF w tamronie 17-50, ktory jak wiadomo nie jest sportowo-taneczny

Uprawnienia umieszczania postów