a może ktoś polecić tani wide?? nie zależy mi zbytnio na jakości bo to nie dla mnie tylko dla znajomej ;P
a może ktoś polecić tani wide?? nie zależy mi zbytnio na jakości bo to nie dla mnie tylko dla znajomej ;P
poszukaj w ofercie firmy raynox robii ona dobrej jakosci konwertery do kompaktow
Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereliCanon? moze niedlugo!
Kupiłem w Warszawie w sklepie Eltec http://www.eltec.alpha.pl/
Za telekonwerter zapłaciłem 159 zł a za tuleję (adapter) 34 zł. Niestety zakup okazał się niewypałem bo zdjęcia wykonane z telekonwerterem są bardzo nieostre (zwłaszcza po brzegach) Tuleja ma luzy, ale to raczej wina Canona i głupiego systemu mocowania takich akcesoriów. Telekonwerter postaram się wymienić na inny ale nie bardzo kalkuluje mi się jechać specjalnie 400 km więc może przy okazji jak będę w Wawie.
Ale mimo to myślę że sklep wart polecenia. Obsługa sympatyczna (zwłaszcza jedna ładna laseczka !!! ) Zaopatrzenie dobre, personel kompetentny, ceny w miarę niskie.
P.s.
Jeżeli ktoś z Was używał konwerterów do Canona S2 IS to proszę o info !!!
Ja do S2 używam jedynie Raynoxa DCR-250 (do makro) i filtrów..- poza tym nie widzę sensu wydawać pieniędzy na dodatki (które jeśli mają przynosić naprawdę dobrą jakość - kosztują swoje..) - lepiej uzbierać na lustrzankę i myśleć nad odpowiednimi obiektywami.. - jest to poza tym rozwiązanie na dłuższą metę..
||||| blue7 |||||
Canon S2 IS + Raynox DCR-250 + akcesoria
..feel the love - don't give it a name..