Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Canon S2 IS -telekonwertery i pierścienie-kto z Was używa?

bzykol
    Guest

Domyślnie

a może ktoś polecić tani wide?? nie zależy mi zbytnio na jakości bo to nie dla mnie tylko dla znajomej ;P

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

poszukaj w ofercie firmy raynox robii ona dobrej jakosci konwertery do kompaktow
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Andrew1973
    Guest

Domyślnie Mogę powiedzieć gdzie ja kupiłem i za ile.

Cytat Zamieszczone przez bzykol Zobacz posta
    a może ktoś polecić tani wide?? nie zależy mi zbytnio na jakości bo to nie dla mnie tylko dla znajomej ;P
    Kupiłem w Warszawie w sklepie Eltec http://www.eltec.alpha.pl/
    Za telekonwerter zapłaciłem 159 zł a za tuleję (adapter) 34 zł. Niestety zakup okazał się niewypałem bo zdjęcia wykonane z telekonwerterem są bardzo nieostre (zwłaszcza po brzegach) Tuleja ma luzy, ale to raczej wina Canona i głupiego systemu mocowania takich akcesoriów. Telekonwerter postaram się wymienić na inny ale nie bardzo kalkuluje mi się jechać specjalnie 400 km więc może przy okazji jak będę w Wawie.

Ale mimo to myślę że sklep wart polecenia. Obsługa sympatyczna (zwłaszcza jedna ładna laseczka !!! ) Zaopatrzenie dobre, personel kompetentny, ceny w miarę niskie.

P.s.
    Jeżeli ktoś z Was używał konwerterów do Canona S2 IS to proszę o info !!!

Dopiero zaczyna Awatar blue7
    Miasto
    Przemyśl

Domyślnie

Ja do S2 używam jedynie Raynoxa DCR-250 (do makro) i filtrów..- poza tym nie widzę sensu wydawać pieniędzy na dodatki (które jeśli mają przynosić naprawdę dobrą jakość - kosztują swoje..) - lepiej uzbierać na lustrzankę i myśleć nad odpowiednimi obiektywami.. - jest to poza tym rozwiązanie na dłuższą metę..
    ||||| blue7 |||||
    Canon S2 IS + Raynox DCR-250 + akcesoria
    ..feel the love - don't give it a name..

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów