Pokaż wyniki od 1 do 10 z 81

Wątek: Jaki aparat dla laika :)

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    G5 ma pomiar swiatla TTL
    Hm , jesteś pewien ? na stronie Canona jest podane że ma AF-TTL , ale nie ma informacji o pomiarze światła TTL , tak jak w wypadku DSLR-ów
    a to ze nie widzisz efektu w wizjerze - spowodowane jest tym, ze G5 to nie lustrzanka, wiec to wizjer optyczny G5 nie jest TTL !
    To akurat wiedziałem i z reszty postu można było to zauważyć ...
    Na LCD widac bylo efekt (pisze na podstawie G3 ktorego mialem) ale trzeba pamietac ze skutecznosc (czyli widocznosc) polaryzacji zalezy pod jakim katem do slonca sie probuje.
    Niekoniecznie :-) , ja gasiłem odbicia z telewizora - na przykład .
    Niekoniecznie po raz drugi - na LCD czasem tego dobrze nie widać , ale na monitorze w domu już tak , przykład tutaj

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pantomas
    Hm , jesteś pewien ? na stronie Canona jest podane że ma AF-TTL , ale nie ma informacji o pomiarze światła TTL , tak jak w wypadku DSLR-ów
    Nie jestem pewien, ale podzial pomiaru na punktowy/average/evaluative bylby dosc trudno wykonywalny w kompakcie cyfrowym za pomoca swiatlomierza zewnetrznego . O wiele latwiej rzucic wszystko na matryce.

Niekoniecznie :-) , ja gasiłem odbicia z telewizora - na przykład .
    Niekoniecznie po raz drugi - na LCD czasem tego dobrze nie widać , ale na monitorze w domu już tak , przykład tutaj
    A widzisz... ja czasem jednak wychodze z domu na zewnatrz i korzystam ze swiatla slonecznego

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie jestem pewien, ale podzial pomiaru na punktowy/average/evaluative bylby dosc trudno wykonywalny w kompakcie cyfrowym za pomoca swiatlomierza zewnetrznego . O wiele latwiej rzucic wszystko na matryce.
    Ja też nie jestem pewien , ale skoro w kompaktach ery przedcyfrowej to było możliwe to może w cyfrówkach to mogło być powtórzone ? No i wcale nie jest to takie trudne ...

Uprawnienia umieszczania postów