Yyy... a na jakimś szybszym zakręcie nie stukniesz tym w drzwi? :neutral:Zamieszczone przez sandr
Yyy... a na jakimś szybszym zakręcie nie stukniesz tym w drzwi? :neutral:Zamieszczone przez sandr
właśnieZamieszczone przez Michal-Czuba
nie ma nic gorszego w samochodzie jak niewłaściwie umocowany ładunek :wink:
u mnie aparat i co cenniejszy sprzęt tylko w fachowych torbach/pojemnikach na środku bagażnika umocowany siatką i przypięty ośmiornicą do 4 haków w podłodze
no ale ja dojeżdżam nad morze w 2.5h
a wracając do tematu:
- jak już wszyscy powiedzieli: osłonę mocuje się odwrotnie aby obiektyw zajmował mniej miejsca w torbie,
- można także założyć ją odwrotnie, żeby mieć łatwiejszy dostęp do polara lub filtru połówkowego, gdy akurat się z nich korzysta.
pozdro.,
m.
30D,grip, C17-40@4, C50@1.8, C24-70@2.8, C70-200@2.8, C430EX,
Może też utrudniać korzystanie z pierścienia ostrości (-:
Zamieszczone przez minek
![]()
O zdecydowanie, zwłasza przepieknej urody osłona do 70-200 - zero mozliwości dostępu do pierścieni, To chyba njmniej estetyczna osłona jaką produkuje Canon - oczywiście wg. mojegowidzimisię.:rolleyes:
To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow
A widziales doniczke od 100-400 ? 8)Zamieszczone przez Avadra_K
E, nie o estetykę chodzi, ale np osłona do 50/1.4 zakrywa cały obiektyw - praktycznie nie ma go nawet za co złapać zeby zdjąć z aparatu jak ma tą osłonę - na 350 bagnet chodzi mi dosyć ciężko i najpierw muszę zdjąć osłonę.
Podejrzewam, że z 85/1.8 jest podobnie - do niego jest taka sama osłona jak do 100-300 - na pewno obiektyw w niej utonie.
No ogromna donica jest do nie tak znowu dużego obiektywu 24-70 2.8L (-:
Ale tu akurat baaardzo fajnie pomyślana bo cały czas pracuje optymalinie (o ile założona ,,normalnie'' nie na odwrót).
Z pewnością znalazło by się więcej osłon, które montowane odwrotnie tworzą osłonę całego obiektywu.
kurcze, nie wiedziałem, że takie banalne niby pytanko wzbudzi taką polemikę![]()
5dmkII.BG-E6.24-70 f/2.8L.Extreme 8GB.
350D.BG-E3.430EX.18-55.50f/1.8.TAMRON 28-75.SIGMA 70-300 APO DG.kilka inych gratów.
Witam!
Potwierdzam, to jest dobry "patent"
Chciałbym zauważyć, że niektóre osłony wkrecaja sie dosc ciasno, co moze spowodować przekręcenie pierścieniem ostrości gdy obiektyw jest w AF.
Moj sposob to wysunięcie zoomem obiektywu, tak abym miał pewny chwyt pierscienia AF, nastepnie druga reką sciagam osłone (Sigma 70-300)
Pzdr!
7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
fotki