Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Jaki program do zmniejszenia zdjęć na plfoto?

Coś już napisał Awatar logger

Domyślnie Jaki program do zmniejszenia zdjęć na plfoto?

Mam problem z zmniejszaniem zdjęć które chce wystawić na plfoto. Wiadomo że są tam ograniczenia co do wielkości zdjęcia jak i jedo wagi. Problem polega w tym że po zmniejszeniu w Photoshop zdjęcie strasznie traci ja jakości. Uzywam funkcji IMAGE SIZE. Czy jest na to jakaś rada? Może są jakieś inne opcje które nie psują tak jakości?
    Canon 40D | Sigma 18-50/f2.8 EX DC | C50 f1.8 | 430EX | Statyw | dużo chęci

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez logger
    Mam problem z zmniejszaniem zdjęć które chce wystawić na plfoto. Wiadomo że są tam ograniczenia co do wielkości zdjęcia jak i jedo wagi. Problem polega w tym że po zmniejszeniu w Photoshop zdjęcie strasznie traci ja jakości. Uzywam funkcji IMAGE SIZE. Czy jest na to jakaś rada? Może są jakieś inne opcje które nie psują tak jakości?

zobacz "save for web"

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Ja zmniejszam w programie w którym przeglądam zdjęcia czyli ACDSee.Otwieram zdjęcie i wciskam ctrl+R. Dla zdjęć w poziomie parametr ''width'' ustawiam na 680pix (program automatycznie ustawi parametr ''height''),dla pionowych parametr ''height'' ustawiam na 600pix (program automatycznie ustawi parametr ''width'').Zmniejszone zdjęcie zapisuję z kompresją ustawioną na 90% i finito.''Waga'' zdjęcia wynosi wtedy ok.115-120kB a rozmiar jest taki jak zakłada regulamin plfoto
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

KAZDY program przy kompresji pogoszy jakosc zdjęcia, to normalne - nie mozna zawrzeć takiej informacji jak w pliku 6 MB w pliku 120 kb wymaganym na plfoto, nie ma takiej fizycznej mozliwosci... Mozesz probowac IrfanView, mozesz PS, moze ACDSee, efekt bedzie zawsze podobny, zwłaszcza przy zamianie z pliku RAW na JPEG zauwazysz koszmarną utratę jakosci. Z reguły jednak kiedy pokazesz obraz w trybie full screen (mowiac wprost, czarna dziura dookoła;p) to na monitorze nie bedzie to tragicznie wyglądało. inna sprawa z drukiem, ale to juz inna bajka

Bywalec Awatar mganko
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

ależ to Plfoto wymagające

Uprawnienia umieszczania postów