Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: [Loram] Agnieszka B&W by Loram

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie [Loram] Agnieszka B&W - nowe str 4

To i ja się podłączę do tego wątku.
    Generalnie, jak widzę galerię we flashu chętną do instalacji na moim kompie pluginów, to już mnie zwija...
    Wg mnie galeria powinna być przejrzysta z prostą i szybką nawigacją, bez zbędnych fajerwerków pt otwieranie okna ze zdjęciem poprzez wykonanie zmiany rozmiaru np od 150x150 do 800x600 za pomocą efektu "slalomu z wirówkami i potrójnym sarhofem" po oknie No ale to rzecz gustu.
    Ja wolę prosty html ewentualnie z niewielklim dodatkiem javy.

A tak z ciekawości zaglądnijcie proszę na moją stronę (niemal czysty html) => http://ramza.pl i oceńcie jak to wygląda i co warto Waszym zdaniem poprawić. Wszelkie uwagi bardzo mile widziane.

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Loram ; 03-08-2006 o 10:45

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loram
    A tak z ciekawości zaglądnijcie proszę na moją stronę (niemal czysty html) => http://ramza.pl i oceńcie jak to wygląda i co warto Waszym zdaniem poprawić. Wszelkie uwagi bardzo mile widziane.
    Heh, matrixowe kolory, blokowanie prawoklika (na ktore moj Firefox sika), aktualna (no, powiedzmy - "17 Lutego, 106" ) data na stronie.... te 30 lat to na serio? ;-) A powazniej mowiac - no prosta strona, troche o wszystkim i o niczym, ale jesli chodzi o sam html, uklad itp. to przyczepic sie nie ma do czego (o ile ktos ma sentyment do zielonych terminali tekstowych :-P)

Domyślnie

pozdrawiam
    Prosta nawigacja, ale paskudne kolory. No i podstrony, które mają po 1.3MB... czy długie wgrywanie się, to nie był minus stron flashowych?

Dopiero zaczyna Awatar SebastianD
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

=> Loram
    a mnie szczególnie męczy ta zielona kratka w tle... czuję się trochę, jakbym komuś przez ramię kukał do zeszytu, co tam sobie po cichu narysował
    Canon dSLR + szkieł parę...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

No to pokolei:
    1. Mam 30 lat - to fakt, a dlaczego się zastanawiasz nad tym? Za dużo, za mało? ??:
    2. Strona o wszystkim i o niczym - hmm ja tam widze głównie zdjęcia i opisy sprzętu, a to że jest dorzucony humor dla rozrywki, to chyba nie zaburza tematyki strony. Nawiasem mówiąc to np cyberfoto.pl też ma dział humor. Odrobina śmiechu nikomu nie zaszkodziła. Zakładam, że nie chodziło o zarzut w stosunku do słowniczka pojęć fotograficznych :-? Takie jest moje zdanie.
    3. Szata graficzna - tu się zgadzam, idzie do wymiany. Ta jest z okresu matrixowego, a czasu na zmiany zawsze brakuje.
    4. Za dużo fotek na stronie - wiem, jestem na etapie robienia podstron, będzie aktualizacja
    5. aktualizacja z rokiem 106 ? - cóż, sprawdzałem na wymienionych przeglądarkach i wszystkie wyświetlały poprawnie całą stronę. Nie wiem skąd taka data

Wszystkie uwagi bardzo cenne. Dzięki, na pewno je uwzględnię (część już uwzględniam zmieniając układ i kolory)

Miasto
    Zürich

Domyślnie

1. Mam 30 lat - to fakt, a dlaczego się zastanawiasz nad tym? Za dużo, za mało? ??:
    Oj, to przecież wredna zaczepka była :-) Matrix, zegarek, blokada javascriptu, chat, kawały.... to wszystko są standardowe elementy "strony domowej" przeciętnego nastolatka Ja nie mówię, że to jakoś strasznie źle czy coś - po prostu takie jest moje pierwsze skojarzenie.
    5. aktualizacja z rokiem 106 ? - cóż, sprawdzałem na wymienionych przeglądarkach i wszystkie wyświetlały poprawnie całą stronę. Nie wiem skąd taka data
    U mnie to samo (rok 106) na:
    - Firefox 1.0.7, Fedora Core 4
    - Firefox 1.5.0.1, Solaris 9

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    - Firefox 1.5.0.1, Solaris 9
    U mnie w porzadku na Firefox 1.5.0.1, Windows 2000 Workstation.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Oj, to przecież wredna zaczepka była :-) Matrix, zegarek, blokada javascriptu, chat, kawały.... to wszystko są standardowe elementy "strony domowej" przeciętnego nastolatka Ja nie mówię, że to jakoś strasznie źle czy coś - po prostu takie jest moje pierwsze skojarzenie.
    Przecież ja się nie gniewam ani nie obrażam:wink: Pytam z ciekawości skąd takie wnioski wyciągnąłeś...
    Może i masz rację, trochę pasowałoby wydorośleć...

- chat, cóż praktyczna rzecz odkąd w pracy mi wyciachali GG, TLENA i inne komunikatory. Czasem z chata korzystam...

- Firefox 1.5.0.1, Solaris 9.
    hmm, muszę to posprawdzać

Dzięki za uwagi i czekam na kolejne

pozdrawiam

Miasto
    Zürich

Domyślnie

hmm, muszę to posprawdzać
    Wiesz co, w sumie nie zawracaj sobie glowy dopoki tylko ja to zauwazylem. Wlasnie skojarzylem, ze moj firefox jest troche tweakowany - userContent.css, reczne grzebanie w konfigu itp ;-)

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Wiesz co, w sumie nie zawracaj sobie glowy dopoki tylko ja to zauwazylem.
    Nie tylko Ty . U mnie tez jest

Piątek
    17 Lutego, 106

Firefox 1.5.0.1, XP PRO

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów