Fajne zdjęcia - szkła IMO ok.
I to ostatnie naprawdę mi się podoba.Zamieszczone przez Loram
Natomiast szkieł nie oceniam, tylko zdjęcia![]()
No ale to my mamy oceniać ostrość, czy Ty ?
Wiesz co... Wydaje mi się , że mydło, ja bym wymienił.
O obiektywach wiem prawie wszystko
oceniłem 50mm, bo z niej tu fotek nie ma, a o Tamronie i o tym czy jest ostry czy nie nie wspomniałem ani słowa :wink:Zamieszczone przez Cichy
Też mam takie wrażenie, że nie do końca ostry. Tu wszystkie foty sypałem na 2.8-3.2 i jakoś tak nie do końca mi się widzi.....
UPDATE:
Dzwoniłem do sklepu, nie ma problemu z wymianą pod warunkiem, że nie ma ani jednej ryski na bagnecie, bo inaczej im nie przyjmie importer. Obiektywów z mocowaniem canona chwilowo nie ma na sklepie :-( Muszę poczekać :-(
Mam nadzieję, że nie zrobiła się ryska, bo będzie smutno
Ostatnio edytowane przez Loram ; 08-06-2006 o 13:21
Fakt ostatnie miodzio :grin:Zamieszczone przez gwozdzt
Eee dobry ten tamron, nie siej Cichy zamętu :P
Domknij do 4.0 i będzie zapewne ostry... i nie przejmuj się. Na 2.8 większośc jest lekko mydlana
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
Chyba się nie zorientował, że jaja sobie robię... Szkło jest DOBRE![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
No Cichy, żarty żartami, ale chyba nie do końca jest dobrze. Nie oczekiwałem, że na 2.8 będzie żyleta, ale wydaje mi się, ze może być ostrzejszy.Zamieszczone przez Cichy
Cichy, Ty jesteś specjalista od tamronów. Mogę Ci podesłać kilka próbnych fotek na mejla, żebyś ocenił ? Zależy mi na tym... może szukam dziury w całym, ale mam czas do poniedziałku na ewentualną wymianę szkła, więc chcę go dokładnie sprawdzić. Podasz mi mejla na PM ?
Widzisz Cichy, okazało się, że jednak są lepsze.Zamieszczone przez Cichy
Tu jest link POPRZEDNI Tamron 28-75
A tu jest do nowego OBECNY Tamron 28-75
Zdjęcia celowo pozostawione 1:1 bez kadrowania. Ostrość ustawiana na napis SUPERIA, obie foty ISO 100, f2.8
Dopiero w takich zbliżeniach i powiększeniach widać różnicę. Prz zwykłym portrecie ciężko było to zauważyć bez powiększania
I co Wy na to? :wink: